Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUJA DANIEL

FOTO Poplave poharale središnju Grčku: Spašeno više od 4000 ljudi, umrlo 14

Aftermath of Storm Daniel, in central Greece
Foto: GIANNIS FLOULIS/REUTERS
1/6
10.09.2023.
u 15:10

Gotovo istodobno u Turskoj i Bugarskoj, dvjema zemljama koje graniče s Grčkom, od posljedica obilnih kiša proteklih je dana smrtno stradalo 12 osoba

Broj poginulih u poplavama koje su poharale središnju grčku regiju Tesaliju u nedjelju je porastao, pa je sada ondje evidentirano četrnaest smrtno stradalih, objavili su vatrogasci.

Tijela 65-godišnjeg muškarca i njegove 88-godišnje majke pronađena su blizu grada Kardica, gdje spasioci bez prekida nastavljaju tražiti nestale. Po prethodnom izvješću bilo je dvanaest mrtvih.

"Od utorka, 5. rujna ujutro do nedjelje ujutro 10. rujna spašeno je 4250 ljudi. Svi su prevezeni na sigurno", stoji u priopćenju grčkih vatrogasca, a Civilna zaštita izvijestila je da se za pet osoba još uvijek traga i da se smatraju nestalima.

U gradu Volosu još je problematična opskrba vodom jer je dio vodoopskrbne mreže uništen u oluji. Grčko ministarstvo zdravstva upozorilo je da "voda nije za piće".

GALERIJA Grčka nakon oluje Daniel

Aftermath of Storm Daniel, in central Greece
1/29

Struje i vode još nema ni u području planine Pelion, a oluja Daniel koja je u ponedjeljak i utorak pogodila pokrajinu Magneziju oštetila je glavne ceste. Razorna oluja uslijedila je nakon velikih šumskih požara u kojima je tijekom ljeta u Grčkoj smrtno stradalo 26 ljudi. 

Gotovo istodobno u Turskoj i Bugarskoj, dvjema zemljama koje graniče s Grčkom, od posljedica obilnih kiša proteklih je dana smrtno stradalo 12 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije