Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavali ga HGSS-ovci

FOTO Pogledajte u čemu je ovaj turist krenuo u 'osvajanje' Biokova. Ali to nije sve...

hgss
Foto: HGSS Stanica Makarska
1/4
01.08.2023.
u 08:38

"Kako to već obično biva, unesrećeni nije imao adekvatnu obuću, ostao je bez vode i nije imao hrane, kartu, niti se informirao o tom dijelu planine te je u startu bio 'osuđen' na poziv u pomoć našoj Službi", napisao je HGSS

Unatoč stalnom ponavljanju HGSS-a da se u šetnju planinama ne ide u neadekvatnoj obući, bez vode, karte i, naravno, bez informacija o opasnostima koje vrebaju na takvim dijelovima, svake godine ponavlja se isti scenarij. Tako je bilo i jučer.

VEZANI ČLANCI:

Kako je priopćila HGSS stanica Makarska, jučer u 13.55 sati stigla je dojava putem dežurnog telefona od PP-a Makarska o unesrećenom turistu, stranom državljaninu, koji se izgubio na predjelu Biokova iznad Brista.

"Unesrećeni je krenuo iz kampa u mjestu Podaca, a odlučio je "osvojiti" vrh Viter te se nakon toga nije znao vratiti u Podacu. Kako to već obično biva, unesrećeni nije imao adekvatnu obuću, ostao je bez vode i nije imao hrane, kartu, niti se informirao o tom dijelu planine te je u startu bio "osuđen" na poziv u pomoć našoj Službi. Odmah po dojavi na teren je izašlo 11 spašavatelja HGSS-a stanice Makarska te, kako je dojava stigla i DVD-u Gradac, na teren su izašla i tri vatrogasca", kažu u HGSS-u.

U 15.50 sati uspjeli su locirati muškarca koji je bio dehidriran, ali u dovoljno dobrom stanju da se može sam kretati. U 17.25 sati spašavatelji i izgubljeni turist stigli su sigurno do prometnice te unesrećenog ostavili u kampu Podaca, odakle je i krenuo.

Video: HGSS rasplakao internet: Spasili baku, a ona im darovala buketić

 

Ključne riječi

Komentara 13

TT
tttinkyyy
09:04 01.08.2023.

Koje godine/kojeg datuma ćemo krenuti u novčano kažnjavanje ovakvih egzibicija??? Kada će se konačno krenuti s naplatom troškova 'spašavanja' ovih tuljana? Zar smo kao država toliko bogati da besplatno idemo po nekoga tko je u šlapama i bermudama krenuo po najvećem suncu verati se po gudurama? Ljudi formirajte cjenik i javno ga objavite, a onda nakon spašavanja svih ovih šetača lijepo izdati račun za uslugu i da vidiš mira u narednim godinama. Dok god znaju da će budale doć po njih i oni će nakon toga samo odšetati sa rukama u žepovima, i dalje ćete iću u spašavanje i ugrožavati sebe i ostale potpuno nepotrebno.

PR
pravednik2
09:59 01.08.2023.

U Austriji ili Švicarskoj se ne naplaćuju kazne za ovo. Nije napravio ništa kažnjivo. Ali se naplaćuju troškovi akcije spašavanja. A to košta debelo.

S1
Soba.1234
09:00 01.08.2023.

Do kada će građani Hrvatske plaćati nemar tzv. turista? HGSS svake godine spašava raznorazne pametnjakoviće, koji zasigurno, u svojim matičnim državama ne bi radili ovakve stvari jer bi im gluposti jako dobro naplatili. Zašto Hrvatska ne naplaćuje kazne ovakvima? HGSS koristi helikoptere, automobile, troši resurse koje građani plaćaju a turisti se bahate. Svakog takvog, kada se "izgubi", kazniti visokim kaznama ili ostaviti da u miru razgledavaju Lijepu Našu, tamo gdje su "zalutali"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije