Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Dubrovnika

FOTO Pogledajte što su mu to carinici našli u autu. Dobio je kaznu od 15.000 kuna

Na GP zaplijenili čeljusti morskog psa
Foto: Carinska uprava/PIXSELL
1/6
06.02.2020.
u 12:24

Protiv prekršitelja bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna, a pronađena roba je oduzeta

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik pregledom osobnog vozila na graničnom prijelazu Gornji Brgat pronašli su skrivenu neprijavljenu skeletiranu čeljust morskog psa.

Provodeći pojačane mjere nadzora, carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Dubrovnik 3.veljače 2020. izvršili su pregled osobnog vozila na graničnom prijelazu Gornji Brgat, prilikom čega je pronađena neprijavljena skeletirana čeljust morskog psa dimenzija 38 cm x 34 cm, izvijestili su iz Carinske uprave.

Foto: Carinska uprava


U suradnji sa službenicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, utvrđeno je da je riječ o vrsti  Kučak (Isurus Oxyrinchus), navedenoj u  dodatku II. Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES), odnosno Prilogu B Uredbe Vijeća (EZ) broj 338/97  o zaštiti vrsta divlje faune i flore uređenjem trgovine tim vrstama, za čiji prekogranični promet potrebno je CITES-ovo uvozno dopuštenje.

Protiv prekršitelja bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna, a pronađena roba je oduzeta.

Video: Krijumčar bježao policiji pa vozilom probio blokadu

 

Ključne riječi

Komentara 1

AR
Artus
09:00 07.02.2020.

Pregledaju sve, ili samo po dojavi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije