Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki požar kod Šibenika

FOTO Očaj na licima: Stanovnici u strahu za kuće, sami pune kante i pomažu vatrogascima

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixell
1/22
13.07.2023.
u 15:45

Stanovnici pomažu koliko mogu. Vodom pune kante kako bi obranili svoju imovinu

Zabrinutost i strah na licima mještana koji od jutros gledaju kako vatra divlja oko njih. Od 11 sati ujutro traje mukotrpna borba vatrogasaca s požarom koji je planuo u Gornjim Banovcima kod Grebaštice u blizini Šibenika. Stanovnici pomažu koliko mogu. Vodom pune kante kako bi obranili svoju imovinu. Jak vjetar otežava gašenje požara koji je planuo kod Grebaštice, kanaderi i air tractori u akciji, evakuiraju se kuće. Mještani su u panici.

"U strahu smo, kuće su nam pune dima, nebo je potpuno crno. Ne znamo hoćemo li ostati ovdje ali zasad se nigdje ne može otići", kazala je mještanka iz Grebaštice. U panici su i brojni turisti, kod Primoštena je velika kolona automobila, mnogi pokušavaju napustiti mjesto. Kolone automobile snimljene su na cesti prema Splitu. Nestalo je i struje na cijelom potezu od Grebaštice do Primoštena.

"Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju spasiti što se da. Vjetar nam još uvijek otežava posao. Brojke vatrogasaca i vozila se na terenu mijenjaju iz minute u minutu. Brojke o oštećenim objektima za sada nemamo, kasnije ćemo zbrajati štete. Sada pokušavamo ovdje spasiti jednu zgradu, gori na trećem katu, tako da smo sad provalili vrata da možemo spasiti objekt" - rekao je za ŠibenikIN zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević, koji se nalazi u Donjim Banovcima. 

Vatra je zahvatila i stambene objekte u Grebaštici te se evakuiraju obitelji čiji objekti su ugroženi ili zahvaćeni požarom, piše Slobodna Dalmacija. U sportskoj dvorani Baldekin je smještajni centar za evakuirane.

Vatrogasci nadljudskim naporima požar pokušavaju staviti pod kontrolu. 

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria5
17:26 13.07.2023.

Očaj na licima, tuga u srcu, bol u kosi. Koje novinarstvo gospode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije