Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka politika

FOTO Kao div: Pogledajte kako izgleda kad Peđa Grbin stane pored Ivane Kekin

Zagreb:  Peđa Grbin i Ivana Kekin o izmjeni Zakona o kreditnim institucijama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.05.2023.
u 15:06

Peđa Grbin i Ivana Kekin stali su pred novinare i pričali o prodajama dugova. No za oko je novinarima zapelo nešto drugo.

Sa svojih 210 centimetara, Peđa Grbin djelovao je kao div stojeći pokraj svoje saborske kolegice Ivane Kekin. Izašli su danas pred novinare u Saboru, a govorili su o prijedlogu Zakona o izmjeni Zakona o kreditnim institucijama. No novinarima je za oko zapela očigledna razlika u njihovim visinama.

Inače, Grbin i Kekin konferenciju su održali uoči sutrašnje saborske rasprave o njihovu prijedlogu izmjena Zakona o kreditnim institucijama. Traže da se dugovi ne mogu prodavati bez pristanka dužnika, čime žele pomoći građanima pred utjerivačima dugova.

"Tražimo da se promijeni način na koji funkcionira prodaja dugova, tako da se ne može prodavati dugove bez pristanka dužnika, koje može biti dano najranije 60 dana prije nego što će doći do prodaje duga i da se prodaja dugova može činiti samo onim institucijama koje su regulirane i nad kojima netko pazi", naveo je Grbin.

"U Hrvatskoj agencije i fizičke osobe koje ni na koji način nisu regulirane, mogu kupiti dug i nakon toga maltretirati, zivkati, ponižavati i prodavati osobne podatke građana, koji uopće ne znaju kome je njihov dug prodan", upozorila je Kekin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije