Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezaustavljiva moć prirode

FOTO Dramatični prizori Šoderice iz zraka: Bujica progutala kuću, voda nekontrolirano raste...

Pogled iz zraka na kuću kod Šoderice koju je odnijela bujica
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.08.2023.
u 13:18

Prema riječima svjedoka, jezero raste od 10 do 15 centimetara u pola sata

Situacija na Šoderici je kritična, vikendice su pod vodom, a na terenu su sve raspoložive ekipe hitnih službi. Prvi redovi vikendica su potopljeni, kao i tamošnji i kamp. Voda iz Drave još uvijek nadire prema jezeru Šoderica i prijeti ostatku vikendica pa se užurbano grade veći nasipi. Sve raspoložive ekipe hitnih službi su na terenu: vatrogasci i civilna zaštita, a tu su i volonteri i vikendaši. Radi se punom mehanizacijom, bageri nasipaju pijesak, postavljaju se zečji nasipi.

GALERIJA Pogled iz zraka na kuću kod Šoderice koju je odnijela bujica

Pogled iz zraka na kuću kod Šoderice koju je odnijela bujica
1/14

Prema riječima svjedoka, jezero raste od 10 do 15 centimetara u pola sata. "Ne znamo kad će to stati. Na terenu smo, radimo, cijele noći, ne spavamo. Svi smo zabrinuti", rekao je jedan od volontera.

VEZANI ČLANCI:

U mjestu Torčec u Koprivničko- križevačkoj županiji u utorak ujutro oglasile su se sirene za opću opasnost zbog mogućeg nadiranja vode iz rijeke Drave. Riječ je o naselju u općini Drnje koja je već djelomično poplavljena.

U prijepodnevnim satima dravska voda okružila je Starogradsku ulicu i Tore u Sigecu, a dvadesetak stanovnika je evakuirano i smješteno u Društveni dom u Peterancu. Vodostaj Šoderice nekontrolirano raste.

Video: Jezero Šoderica od poplave potpuno je uništeno

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mustafa1
mustafa1
14:13 08.08.2023.

"Prema riječima svjedoka, jezero raste od 10 do 15 centimetara u pola sata"--- koliko bi to prema strucnjacima vecernje hartije bilo "u jedan čas" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije