Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGODI SE

FOTO Donirao nuklearni projektil, pa se iziritirao kad mu je policija pokucala na vrata

Foto: Bellevue Police Department
1/2
03.02.2024.
u 20:03

Policija je objavila kako je uređaj "zapravo Douglas AIR-2 Genie (prethodna oznaka MB-1), nenavođena raketa zrak-zrak koja je dizajnirana za nošenje nuklearne bojeve glave W25 od 1,5 kt".

Nema ljepšeg čina kojeg čovjek može učiniti nego donirati nešto, no s time se ne bi složila američka policija kad je javnosti još uvijek nepoznat muškarac odlučio donirati inertni nuklearni projektil lokalnom muzeju. Vojni muzej u Ohiu nazvao je policiju u gradu Bellevueu kako bi prijavio ponudu prilično neobične donacije, zbog čega je u dom donatora poslan bombaški tim.

Policija je objavila kako je uređaj "zapravo Douglas AIR-2 Genie (prethodna oznaka MB-1), nenavođena raketa zrak-zrak koja je dizajnirana za nošenje nuklearne bojeve glave W25 od 1,5 kt".

Međutim, iako na raketu nije bila pričvršćena bojna glava, što znači da nikada nije bilo nikakve opasnosti za zajednicu. Glasnogovornik policije Bellevuea Seth Tyler rekao je u petak za BBC News da je uređaj 'u osnovi samo spremnik plina za raketno gorivo', te je kazao kako događaj kao takav nije bio uopće ozbiljan.

1/2

Čovjek, koji ne želi biti identificiran i "krajnje je iritiran" medijskim izvještavanjem, "nije očekivao naš poziv", rekao je policijski glasnogovornik, rekavši kako donatora muzej nije upozorio da će prijaviti njegovu donaciju ponuda.

"Bio je dovoljno ljubazan da nam dopusti da ga pogledamo i utvrdili smo da je sve sigurno", rekao je.

Dužnosnici nikada nisu misli da bi nuklearna bojeva glava mogla biti prisutna, što znači da nije bilo potrebe za masovnom evakuacijom. Čovjek je rekao policiji da je raketa pripadala susjedu koji je umro. Policija je naposljetku objavila da je predmet "artefakt bez opasnosti od eksplozije".

VIDEO: Milanović: 'Plenković je izmislio da se državni odvjetnik postaje natječajem, ovo je prljavi zdenac'

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar LooneyToney
LooneyToney
23:42 03.02.2024.

I Putin želi donirati nuklearke okolo

CH
chemica
20:49 03.02.2024.

Lik pokušao financijski bezbolno zbrinuti glomazni otpad pa ga stručnjaci iz vojnog muzeja prijavili za prijetnju nuklearnim holokaustom. Ah ti Ameri...Ajmooooooo.... Svi za varikina Trumpa! Hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije