Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opći štrajk

Flego i Miletić traže hitan sastanak s Plenkovićem o Uljaniku

Valter Flego i Boris Miletić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
24.08.2018.
u 15:34

Vladi Republike Hrvatske upućen je još jednom apel da problematiku Uljanika postavi kao jedan od svojih trenutnih prioriteta te poduzme sve potrebne mjere, zajedno s Upravom i strateškim partnerom Uljanika

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić uputili su danas molbu za hitnim sastankom s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na temu aktualne situacije u Uljanik grupi, priopćeno je iz Istarske županije.

U posljednjih nekoliko dana, naveli su župan i gradonačelnik, svjedočimo izrazito teškoj i neizdrživoj situaciji u Uljanik grupi, gdje su radnici zbog neisplate plaća za srpanj krenuli u opći štrajk.

Također, Vladi Republike Hrvatske upućen je još jednom apel da problematiku Uljanika postavi kao jedan od svojih trenutnih prioriteta te poduzme sve potrebne mjere, zajedno s Upravom i strateškim partnerom Uljanika, u cilju pronalaženja rješenja za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta u Uljanik Grupi, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Istarske županije.

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik i riječkog brodogradilišta 3. maj, koje je dio Uljanik grupe, već tri dana štrajkaju tražeći plaće za srpanj. Uljanikovim radnicima danas su se u prosvjednom mimohodu pridružili i brojni građani Pule, izražavajući svoje nezadovoljstvo i prema lokalnoj vlasti pred sjedištima županijske i gradske uprave. 

Štrajkaški odbori ta dva brodogradilišta odlučili da se radnici u ponedjeljak upute u Zagreb na Markov trg i ondje zatraže isplatu srpanjskih plaća, a pridružit će im se i predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan.

Komentara 24

JA
javor11
15:56 24.08.2018.

Sad dok im je rulja došla pod prozore, plač i škrgut zuba. Nema više liberalizma. Državo spašavaj!Upomoooć!

DU
Deleted user
16:55 24.08.2018.

Sto je Mileticu i Flego, vuna, ha... ca necete po pomoc kod Vucica ili u Rim. Od kada vi to priznate hrvatsku vladu. A i ti sto strajkaju su vasi glasaci, ca ne ??

OO
onako_ovlaš
16:35 24.08.2018.

ključ u bravu,dosta je više komunizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije