Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Marić:
Povratak na članak

Financije Agrokora nisu bile moj posao, ali Most ne zanima moja istina

Financijski izvještaji više od 70 Agrokorovih tvrtki prošli su reviziju Baker Tillyja, ugledne revizorske kuće koja im je dala zeleno svjetlo

Komentari 55

JU
Junakdana
13:35 29.04.2017.

SDP radi pakao kao što je obećao pa će nakon ovog do sada i nakon Dalić tražiti smjenu sljedećeg i sljedećeg. Razumiju li oni uopće da time urušavaju državu i narod a ponajprije sebe i svoju stranku. Za takve neargumentirane postupke postoji dijagnoza. Oni nikada neće doći na vlast ali će ovo raditi svakoj novoj vlasti....... bolesno.

VL
Avatar niwrad
niwrad
12:59 29.04.2017.

Da, ISTINA ne zanima populiste i manipulatore. Takvima je bitno da nekoga popljuju kako bi njihova popularnost porasla jer popularnost ne mogu postići svojom sposobnošću i rezultatima. MOST i Živi Zid su upravo školski primjeri takvih populista i manipulatora. Svaki put kad nemaju argumente sve što naprave je da sami sebe proglase vitezovima u sjajnim oklopima koji se bore protiv korupcije, kriminala, lopovluka... Svatko tko im oponira je onda ili zaštitinik lopova ili lopov. Nema treće opcije. Zato je s takvima najbolje ne imati posla. U tom smislu, dobro je da im je Plenković dao nogom u guzicu.

VL
KA
karson
13:25 29.04.2017.

Most je srušio prethodnu vladu priklanjajući se SDP_u ,u isceniranom aferi Karamarkovom sukobu interesa,sada se opet priklanja SDP_u,u isceniranom sukobu interesa ministra Marica.Da li je to slučajno ?Tko stoji iza Mosta i tko iz sjene vuče konce.Vec prije godine danaa Most je sve znao o Maricu i Agrokoru. Na prethodnim izborima most je uzeo dobar dio biračkog tijela desnice,Milanović nije otišao radi mosta,već radi loših rezultata.S obzirom na partnerstvo s desnom opcijom koja nije u dva navrata potrajala ni godinu dana,da li most hoće pokazati biračima da ne moze s desnicom.No teško da će se birači moći prevariti i treći put.Afere na lijevici,Gunja,obiteljsko nasilje,korištenje službenog vozila za prijevoz rodbine i prijatelja,dnevnice gotovo nisu ni komentirane od strane Mosta,dok s druge strane partnerima s kojima su u vladi stalno podmeću.Realno most niti nema kadar za vođenje visoke politike,a koliko vole vlast i kako je se grčevito drže pokazali su već nebrojeno puta.

VL
DU
Deleted user
12:53 29.04.2017.

Iz iskustva znam, kad si na mangerskoj poziciju u nekoj firmi, onda, bez obzira za što si zadužen tj. što radiš, prije ili kasnije saznaš sve. Mariću, nisi vjerodostojan. U laži su kratke noge. A što se tiče agencija kojee daju ocjene, i tamo su ljudi mogu potkupiti..

VL
DU
Deleted user
12:19 29.04.2017.

Istina je da si još u siječnju govorio kako poznaješ stanje u Agrokoru i da nema šanse da taj koncern bankrotira. U međuvremenu si odobrio kredit hpb-a koji je ovih dana otpisan iz njihove imovine, kao i drugih banaka. Sve to će se u konačnici preliti na naše račune kroz povećane kamate i naknade.

VL
KR
kruti174
12:24 29.04.2017.

partija na APARATIMA!!!!

VL
Avatar urbanjungle
urbanjungle
12:44 29.04.2017.

Ma molim te. Moj pijani sused Jura več 4 g. na šanku lokalne birtije najavljuje urušavanje Agrokora a Marić nije znao.

VL
Avatar possibilis
possibilis
12:35 29.04.2017.

placeni oglas. jedan od mnogih.

VL
DE
Dex
20:12 01.05.2017.

Baker Tilly je napravio revizuju no poslije su došli pravi vlasnici i otkrili višak knjiga koje nisu bile u reviziji a u kojima su prikazani stvarni dugovi ......... nije znao? malo morgen ......

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:52 30.04.2017.

Aha, sad ja razumim zašto smo u "banani". Zato jer "vrhunski" ekonomista nije sposoban čuvati 2 nacrtane ovce. Iz elementarnih činjenica ne zna koji sistem nije održiv, a koji je. Pa to svaki mali obrtnik, nakon godine rada, zna. Za to mu ne trebaju ni konvergencija i divergencija reda, ni limes funkcije.

VL
Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
11:05 30.04.2017.

Kao direktna posljedica Agrokorovih problema su otpuštanja radnika u tvrtkama dobavljača: Kandit, Saponija, mesnice Ravlić, .... Pišite o tome, spašava se Todorić, a ostale firme se gase ili otpuštaju radnici. Dolje vlada!

VL
ST
stefj
12:27 29.04.2017.

Jedan od boljih ministara, a ovi koji ga prozivaju za Agrokor nemaju blage veze o poslovanju ili strukturama velikih tvrtki. Uglavnom, lupaju bez veze (ala Grmoja, Bulj, Maras, )... Jedina zamjerka može biti što je pred par mjeseci rekao da je sve u vezi Agrokora pod kontrolom, na zapravo, što je i mogao. Kao država se nije mogao miješati u poslovanje tvrtke, da je rekao da je stanje katastrofa izbila bi panika, itd. Druga strana priče je da je takvo stanje bilo već dugo i samo je bilo pitanje kada će puknuti. Evo, ova vlada nije imala sreće, pa je puklo baš sad... A niš, budući da populisti koriste takve stvari, sad ćemo opet na izbore...

VL
PO
pointmaker
17:11 29.04.2017.

U euro demokracijama u koje se stalno navodno ugledaju , Marić bi sam otišao drugi dan! Ali ovdje to tako neide jer "zna se" zašto! Neće još dugo biti moguće održavati zavjet šutnje koji traje 27 godina.

VL
DU
Deleted user
16:16 29.04.2017.

U financijski i inače pravno uređenoj državi, kada privatni vlasnik, ili vlasnici, žele širiti posao, pokrenuti veliku investiciju, banka ih prati do određene granice - kada investicija premašuje kreditnu sposobnost, "šera" se vlasnički udjel, dakako i upravljačke ovlasti, izdavanjem npr.. nove serije dionica. Ali zašto to raditi, ako te nitko ne tjera:). Todorić nije be da st da se prezaduži toliko koliko ne može pokriti ne samo iz ostvarene i očekivane dobiti, nego i iz ukupne imovine koncerna - ne bi se ni preinvestiral da nije očekival pomoć politike. I to je tak išlo... dok nije skroz izgubil kompas. Ili dok netko (Rusi) nije iskoristil njegovu nezajažljivost. No svakak toga ne bi bilo da nema svoje ljude na ključnim pozicijama u Min. financija, HNB... i garantirano indolentne na nižim pozicijama poput Por. uprave, to je sigurno ko dva plus dva - tko god oni bili, netko je sigurno, uvijek, kako god se vlade mijenjale.

VL
KR
krxone
12:47 29.04.2017.

naravno da je sve znao i da je zbog toga doveden, ali isto tako je upravo dokaz koliko politika vrvi nepismenim ljudima u svakom mogućem obliku, politika i gospodarsto bi trebala biti dva različita sporta, pogotovo u ovom našem obliku parlamentarne demokracije, likovi poput Vrdoljaka i ostalih da nenabrajam...htio napisati Maric je definitivno najjača karika vlade a isto tako njihov najbolji političar, ,

VL
Avatar Cinco
Cinco
12:21 29.04.2017.

Konačno imamo čovjeka koji zna raditi svoj posao i onda ga ekipa ljubomornih demagoga iz navodno lijevih stranaka uz pomoć mosta ide rušiti. Fascinantno!

VL
RO
Robert
13:08 29.04.2017.

Ha, ha nema očito većih budala od onih u mojoj staroj domovini. Radim 17 godina za PWC, direktor računovodstva i poreza, savijetim Siemens-u, Bayer-u, UBS-u itd. Ako Marić nije znao za ovaj cijeli skandal pogotovo za krad PDV-a odan je zatrudnio ko djevica -> oko prilike 12 puta po godini. A da ne pričamo o mjenicama -> to jest jedinstvena organizirana pljačka u Evropi! JEDINSTVENO ! Niti Carrefour, Walmart, Schwarz, Amazon, Mercadona itd imaju takvi sistem, zato sto je kriminal!!! I sad Todorić, koji sijedi na 1 mlrd € i više predao SVOJE dugove državi ili bolje rečeno narodu! A Marić nije znao za ništa? To su BAJKE ! Sram vas bilo, idioti -> to je vaš novac, vaš porez koji ste platili putem PDV-a koji nije stigao u državi već ostao na privatnom računu Todoric-a. Lex Todorić mora se prijavit Evropskom sudu!

VL
Avatar KJosta
KJosta
00:24 30.04.2017.

Ali si trebao znati. Uostalom i sama sumnja je dovoljna da sam das ostavku.

VL
KA
kantalonac
13:34 29.04.2017.

Koje nebuloze? Svakom normalnom je jasno da jedan ministar financija koji mora biti "izuzet" u bilo kakvom odlučivanju o Agrokoru, a koji će u budućnosti predstavljati najmanje 50% svega što ministar financija mora raditi i čime se mora baviti, jednostavno ne može biti ministar. Dakle, najvažnije odluke u vezi Agrokora mora donositi ministar financija, koji istodobno u tom slučaju ne može biti ministar. HDZ je izmislio "kvaku 25".

VL
DU
Deleted user
12:58 29.04.2017.

Realnost je da je radio za Agrokor, realnost je da je prije par mjeseci tvrdio da je s Agrokorom sve u redu i ako se ne varam pomaknuo je neka kvartalna izvještavanja čime je opet Agrokoru išao na ruku da se problem sakrio još koji mjesec duže. Most je u pravu što traži njegovu smjenu, nema se tu što vjerovati njemu na riječ kada su potezi koje je povukao bez sumnje išli u prilog Agrokoru. Plenković ga štiti umjesto da ga smjenio jer je sada i čitav HDZ pod sumnjom da štite Todorića.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.