Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKO IZVJEŠĆE
Povratak na članak

Fina isplatila 8 mil. kn nepotrebnih otpremnina za osobno uvjetovani otkaz

U psihološkom savjetovalištu za radnike lani je obavljeno 314 savjetovanja - podatak dosta govori o pritisku s kojim se nose zaposlenici čiji veliki dio posla čine ovrhe

Komentari 9

KP
konzervativni_preporod
22:26 30.10.2018.

Leglo uhljebljenih tatinih i maminih sinova i kćeri

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:32 30.10.2018.

Nema jače firme na kugli zemaljskoj, proizvodnja sirotinje glavni i primarni proizvod, sto postotni izvoz imaju.

VL
LU
lukarak
23:19 30.10.2018.

Ne znate vi sto je osobno jvjetovani otkaz. Mislite na otkaz skrivljen ponasanjem radnika, sto je jedino kad se ne mora isplatiti otpremnina. Ali osobno uvjetovani otkaz je: 2) ako radnik nije u mogućnosti uredno izvršavati svoje obveze iz radnog odnosa zbog određenih trajnih osobina ili sposobnosti (osobno uvjetovani otkaz)

VL
WB
wbeo0031
09:30 02.11.2018.

Plaćen članak ? No bitno je da je zaštićen "autorskim pravima novinara", a u kojem se manifestira apsolutno nepoznavanje hrvatskih zakona. Ovoliko zlonamjernosti u jednom tekstu može samo osoba koja recimo, nema blage veze napisati. Samo jedna crtica, dok Finaa je tu nebitna, npr. osposobljavanje za protupožarnu zaštitu svakog zaposlenika, je zakonska obaveza, pa je samim time ironičan napis i usporedba s većom postrojbom idiotski. O otpremninama ne treba larmati jer tu tek pokazuje apsolutni laicizam poznavanja zakona. Obično kada ljudima nije jasno iki ne znaju, onda pitaju, jer ovakve "senzacije" su čisto trovanje neznanjem. Lanac destrukcije ide ovako nekako: neznjanje, ne briga, strah, anksioznost, potiskivanje, depresija, bolest, dezintegracija. Bolje krenuti onda od razumijevanja, pa do kreacije, ali za to treba učiti, a ne zaključivati napamet.

VL
PZ
plavi_zg
22:32 30.10.2018.

Molim Vas prije nego pustite clanak provjerite navode tj. zakon o radu. Clanak 126. ZOR-a propisuje otpremninu za sve vrste otkaza osim onog zbog skrivljenog ponasanja radnika.

VL
AE
Aedes2017
09:17 31.10.2018.

Koliko imaju zaposlenih farmaceuskih,kemijskih,avionskih tehničara..sve iz hdz zloćinačke ?

VL
WW
wwwcroxx
07:35 31.10.2018.

Sve radnike FINA-a u HR može zamijeniti jedno obično računalo. Bespotrebno bacanje desetke miliona kuna na njihove plaće s obzirom da sipaju iz šupljeg u prazno po cijeli dan.

VL
VP
vperica
08:18 31.10.2018.

"Lani su investirali u 3303 edukacije: između ostalog, radnike su osposobili za evakuaciju i spašavanje, prvu pomoć, siguran rad te njih čak 44 za gašenje požara" -pa ovi bi i poslove HGSS-a mogli obavljati. U svom balkanskom buretu od kompanijee sam prosao slicau "edukaciju", mos misliti edukacije. A onima koji rade na salterima edukacija je svakodnevni posao i maltretiranje raznih blokiranih "veterana"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.