Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar o pritiscima

Filipović: Je li mi se prijetilo ili ne, to je irelevantno. Nisam nikada ništa prijavio policiji

Zagreb: Izjavu za medije nakon sjednice Vlade dao je Davor Filipović
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
13.04.2023.
u 12:45

Na pitanje novinara o navodima da ga premijer Andrej Plenković nije zaštitio, kazao je: "To je smiješno zato što sve što radim, radim u koordinaciji s premijerom, to su teze koje ne stoje. Da nemam podršku premijera, ne bih bio tu."

Nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Davor Filipović na pitanje novinara tko na njega vrši pritisak kazao je da treba biti spreman na pritiske kada se baviš politikom, ali nije konkretno odgovorio na pitanje tko točno vrši pritisak.

"Ja sam govorio što se događalo u protekla dva, tri, četiri tjedna. Kada se moglo čitati kako ja kočim prodaju Petrokemije, da će ona propasti, pa će propasti HEP, prst je bio uperen prema meni. Sve se rješava onako kako treba", kazao je. 

Na pitanje novinara o navodima da ga premijer Andrej Plenković nije zaštitio, kazao je: To je smiješno zato što sve što radim, radim u koordinaciji s premijerom, to su teze koje ne stoje. Da nemam podršku premijera, ne bih bio tu", kazao je.

"Što se tiče pritisaka, to je irelevantno, onaj tko ne može prihvatiti pritisak, ne treba se baviti politikom. Mi štitimo hrvatske interese", kazao je. U ovim trenucima jako je važno voditi računa o odgovornom poslovnom ponašanju, naglasio je ministar.

Na pitanje je li primio prijetnje, kazao je: "Je li se prijetilo ili nije, to je irelevantno."

 "Nisam nikad prijavio prijetnje", dodao je Filipović na ponovljeno pitanje novinara je li ikakve prijetnje prijavio policiji. "Zaključite kako hoćete", dodao je na kraju.

"Sve odluke koje se donose u mome Ministarstvu, je li to cijena plina, električne energije – sve to vuče novce, sve sam vam odgovorio", dodao je. 

Video: Zaiskrilo između Grbina i Plenkovića: 'Vi ste izbacili izbacili 3000 ljudi iz SDP-a'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije