Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Limeni jahači”

Filip svaki dan satima crta automobile i s 13 godina ima prvu izložbu

Filip Živić
Foto: Branimir Bradarić/PIXSELL
1/4
12.03.2020.
u 06:45

Dječakov hobi prepoznali su i brojni ljubitelji automobila koji naručuju crteže

Odmalena je Filip Živić (13) pokazivao ljubav prema crtanju pri čemu se posebno fokusirao na crtanje automobila. S godinama je hobi ovoga sedmaša, inače učenika OŠ M. A. Reljkovića iz Cerne, prerastao u nešto više i ozbiljnije pa je prije nekoliko dana imao i svoju prvu izložbu.

Dva sata za jedan crtež

Izložba je nazvana “Limeni jahači“, a otvorena je u Centru kulture Walkow u Vinkovcima. Na toj izložbi izloženo je i tridesetak njegovih radova nacrtanih drvenim bojicama ili flomasterima.

– Automobile sam počeo crtati jedne večeri kad sam bio kod kuće i bilo mi je dosadno. Volim formulu 1 pa sam jedan crtež formule s računala pokušao i nacrtati. Vidio sam da mi to ide pa sam crtao i dalje i sve više. Crtam dnevno i po nekoliko sati, to ovisi o obavezama, ali nema dana da nešto ne nacrtam – kaže Filip.

Predmet njegovih crteža najrazličitiji su automobili pri čemu su mu nekako favoriti vozila japanskih i američkih proizvođača kao i stariji modeli BMW-a, Mercedesa i Lamborghinija. Crtež narančastog McLarena, koji je nacrtao prošle godine, jedan mu je od posebnijih radova.

Foto: Branimir Bradarić/PIXSELL

– Za jedan kvalitetan rad treba mi najmanje dva sata. Puno je tu raznih detalja, sjena, nijansi i svega drugoga što crtež mora imati kako bi bio realan. Mora se voditi računa i o proporcijama vozila da bi izgledalo realno. Mora se biti strpljiv i pažljiv – objašnjava Filip.

Izložbu dogovorio sam

Njegov hobi u međuvremenu su prepoznali brojni ljubitelji automobila od kojih dobiva narudžbe da im nacrta njihove automobile. Njegovih radova već sada ima širom Hrvatske, ali i u inozemstvu. Posebno prati rad tvrtke Rimac automobili, a u budućnosti planira nastaviti baviti se crtanjem. Ne isključuje ni mogućnost da jednom proba dizajnirati i neki svoj automobil. Dobio je poziv da sudjeluje i na izložbi Croatian tuned cars u Zagrebu gdje će imati prostor za crtanje.

Njegova majka Anica Živić kaže kako je Filip odličan učenik te da mu je uz crtanje iznimno važan i uspjeh u školi tako da ide i na brojna natjecanja znanja. Prilično je samostalan tako da je i izložbu u Walkowu sam dogovorio.

– I sami smo se iznenadili kada nam je rekao za izložbu koju je sam dogovorio. Kada je riječ o crtanju, on sam naručuje boje, papir i sve drugo što mu treba. Kao obitelj mi mu pomažemo maksimalno – ističe Ankica Živić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije