Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki povratak vođe

Fidel Castro održao govor ispred sveučilišta u Havani

castro
Reuters
03.09.2010.
u 20:08

Naglasak je stavio na prijetnju nuklearnim ratom, no ovo pojavljivanje u javnosti pubudilo je špekulacije da bi Castro možda mogao ponovno zauzeti značajniju poziciju u političkom vodstvu Kube.

Kubanski vođa Fidel Castro pojavio se u javnosti prvi put nakon četiri godine. Odjeven u svoju tradicionalnu uniformu, danas je održao govor na stubištu havanskog sveučilišta, onome istom na kojemu je prije 60 godina okupio svoje kolege studente i pokrenuo revoluciju. Na stubištu i okolnim ulicama okupilo se desetak tisuća studenata koji su vikali "Fidel, Fidel" i pljeskali za njegova govora koji je prenosila državna televizija.

Naglasak je stavio na prijetnju nuklearnim ratom, no ovo Castrovo pojavljivanje u javnosti pubudilo je špekulacije da bi možda mogao ponovno zauzeti značajniju poziciju u političkom vodstvu Kube. Kazao je da je nuklearni rat neizbježan ako Sjedinjene Države i njezin saveznik Izrael pokušaju uistinu nametnuti sankcije protiv Irana. Sjedinjene Države optužio je da stvaraju sustav koji postaje prijetnja opstanku čovječanstva. Ovaj je govor, za razliku od prijašnjih, koji su znali potrajati i po nekoliko sati, trajao samo 40 minuta.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije