Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVI TROKUT

Fatalna ujna: Bili smo u vezi. Nisam znala da će ga ubiti

'02.07.2011., Hvar, Jelsa  - U zaseoku Vrisnik dogodila se tragedija za cijelo mjesto i obitelj Novoselnik, u cetvrtak navecer pronasli su mrtvog Domagoja Novoselnika (32) s nozem u prsima. .Policija
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
13.09.2011.
u 22:00

Sedamnaestogodišnjeg nećaka sumnjiči se za ubojstvo iz osobito niskih pobuda, a ujnu terete za poticanje na ubojstvo

– Ni na koji način nisam poticala nećaka na ubojstvo svog muža. Nisam ni znala što sprema! – rekla je Slađana Novoselnik (27) istražnom sucu Županijskog suda u Splitu tijekom iskaza koji je dala puna dva mjeseca nakon što je ubijen njezin suprug Domagoj Novoselnik (32).

Ubio ga je, kako se sumnja, 17-godišnji nećak (sin Domagojeve sestre), s kojim je Slađana bila u ljubavnoj vezi, što je i priznala istražnom sucu. Nećaka terete za ubojstvo iz niskih pobuda, a ujni Slađani stavlja se na teret poticanje na to ubojstvo.

Međutim, kako nam je potvrdio njezin odvjetnik Željko Gulišija, S. Novoselnik priznala je da je bila u ljubavnoj vezi sa 10 godina mlađim nećakom, ali negira bilo kakvu povezanost s ubojstvom koje se dogodilo 30. lipnja ove godine u njihovoj obiteljskoj kući u Vrisniku na otoku Hvaru.

Nećak, koji živi u Petrinji, bio je na Hvaru u gostima kod ujaka i ujne, s kojom je, prema njezinim riječima, dvije godine bio u vezi.

Razvodili se i mirili

Rekla je kako je podlegla njegovu udvaranju jer je bila u iznimno lošim odnosima s mužem. Prije nekoliko godina bili su se razveli, ali su se pomirili, ponovno vjenčali, dobili kćer i nastavili zajednički život. Međutim, "falilo joj je ljubavi", pa se upustila u vezu sa suprugovim nećakom koji ju je obasipao pažnjom. Prema njezinim tvrdnjama, nije mogla ni slutiti da se nećak odlučio riješiti suparnika.

– Ona tvrdi da ne zna što je prethodilo ubojstvu, koje nije ni vidjela jer je spavala, pa ne može pomoći u rasvjetljavanju samog događaja – kaže njezin odvjetnik.

S. Novoselnik kazala je kako je u večeri ubojstva uz čašu šampanjca zaspala na trosjedu u dnevnom boravku gledajući film. Kada se probudila, tvrdi, suprug joj je već ležao na podu, s nožem u prsima, a nećak je bio nad njim. Otrčala je po pomoć, ali bilo je prekasno. Oštrica noža bila mu je 17 centimetara zabodena u prsa. Nije mu bilo spasa.

Lagali da se sam ubio

Policiji su prvo rekli kako je riječ o samoubojstvu, ali istražiteljima je već na očevidu bilo jasno da je to nemoguće. Priveli su i nećaka i ujnu. Mladić je potom policiji priznao vezu s ujnom i ubojstvo. Tada je čak izjavio kako je nagovijestio Slađani da bi se trebali riješiti ujaka, a ona se tome nije protivila. Slađana je tada negirala vezu i bilo kakvu umiješanost u suprugovo ubojstvo.

Psihički se slomila pa je iskaz istražnom sucu dala tek poslije dva mjeseca. Naime, sredinom srpnja iz splitskog zatvora na Bilicama zbog psihičkih je problema prebačena u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu. Za to vrijeme, nećak je pred istražnim sucem negirao svoj iskaz dan policiji. Rekao je da je ujak njega napao, a on ga je ubio u samoobrani.

Optužnica još nije napisana, pa je neizvjesno hoće li ostati ista klasifikacija djela. Za ubojstvo iz osobito niskih pobuda predviđena je kazna dugotrajnog zatvora, ali kako je u ovom slučaju riječ o maloljetniku, ostane li ista kvalifikacija djela, nećak bi mogao dobiti najviše 10 godina. Za poticanje na ubojstvo iz niskih pobuda kazna je jednaka – do 40 godina zatvora.

Komentara 14

VE
velikazmija
22:14 13.09.2011.

pa dali na hvaru nema đoke --nego u maloljetnom netijaku -- e kad žena treba šalje vojsku da ga nađe --

VI
vidimškoj
22:21 13.09.2011.

nije ona čista u glavi.......garant.

BT
boki taki
22:12 13.09.2011.

ne razumem te opajdare....dve godine su u vezi,a mališa ima 17....bio i osto maloletnik....u manastir s njom i neka tamo čisti svinjce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije