Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnje okupljanje

Farmeri upoznati s hibridima koji donose bolje prinose u suši

farmeri,kukuruz
Vedran Balen/VLM
30.01.2013.
u 14:28

Lani je sastancima prisustvovalo oko 1200 farmera, no ove je godine posjet nešto slabiji, pa ih Ilić poziva da se na idućim okupljanjima u vlastitom interesu odazovu u većem broju i upoznaju s trenutnim aktualnostima u poljoprivredi

Prvi zimski sastanci koje tvrtka Pioneer sjeme svake godine tijekom siječnja i veljače organizira za poljoprivrednike Brodsko-posavske županije održani su ovih dana u Štivici i Lužanima. Na okupljanjima koja se tradicionalno, osamnaestu godinu zaredom održavaju početkom prodajne sezone farmeri dobivaju dragocjene informacije o novim tehnologijama u proizvodnji kukuruza, suncokreta i uljane repice, trendovima u svjetskoj poljoprivredi te novim materijalima u ponudi.

- Poljoprivrednike smo izvijestili o novitetima u proizvodnji etanola i bioplina, što je svakako smjer kojim se kreće proizvodnja u svijetu. Primjerice, Amerikanci 40 posto svog kukuruza prerađuju u etanol. Zbog suše, koja je u posljednjih nekoliko godina postala gotovo normalna pojava, donosimo nove hibride koji imaju puno razvijeniji korijenov sistem, manje se oštećuju i donose bolji prinos u suši od klasičnih hibrida – kaže Predrag Ilić, promotor tvrtke za Brodsko-posavsku županiju. Jedna od značajnijih tema na sastancima je i poboljšanje agrotehničkih mjera te promjena rokova sjetve, s obzirom na promjenu klime i utjecaj temperaturnih šokova na oplodnju.

Lani je sastancima prisustvovalo oko 1200 farmera, no ove je godine posjet nešto slabiji, pa ih Ilić poziva da se na idućim okupljanjima u vlastitom interesu odazovu u većem broju i upoznaju s trenutnim aktualnostima u poljoprivredi. Idući sastanak održat će se 5. veljače u Batrini, a posljednji 28. veljače u Orubici.

>>Zatvorske vlasti očekuju bolji urod kukuruza, više blitve, mrkve...

 

Komentara 1

BE
beclin
16:03 30.01.2013.

Još jedan prikriveni plaćeni oglas,a sjeme sramotno skupo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije