Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja na marjanu

Fani opet traži dozvolu za gradnju, udruga "Za Marjan" prosvjeduje

srđan marinić, marjan, jurica pavičić (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
13.12.2011.
u 13:08

Ministarstvo zaštite okoliša odobrilo je gradnju koju je prije pola godine zabranilo. – Promijenio se jedino odnos Željka Keruma i HDZ-a – tvrde aktivisti.

Članovi Građanske inicijative za Marjan pred zgradom splitske uprave prosvjedovali su u utorak dok se iza zatvorenih vrata održavao sastanak na kojem se odlučuje o zahtjevu tvrtke "Latebra“ u vlasništvu gradonačelnikove supruge Fani Horvat da joj se izda rješenje po kojem može početi gradnju objekta od oko 300 četvornih metara na sjevernoj obali Marjana.

Upozorili su da je Ministarstvo zaštite okoliša nedavno izdalo suglasnost donijevši tako odluku dijametralno suprotnu onoj iz veljače kada su bilo kakve zahvate na Marjanu uvjetovali donošenjem PPPPO-a (prostornog plana područja posebnih prirodnih obilježja). Istaknuli su s se u posljednjih šest mjeseci ništa nije promijenilo osim odnosa gradonačelnika Željka Keruma s HDZ-om.

– Nadamo se da će nova vlada pokazati da je drugačija od dosadašnje. Prva voda na Marjanu bit će njihov prvi veliki test! – rekla je Duška Boban iz inicijative.

– Čim se na Prvoj vodi pojavi prva ograda i prvi bager, spremni smo organizirati nove, još veće prosvjede – najavila je.

Komentara 11

SR
s☺r@n
13:34 13.12.2011.

Svi na trajnu frizuru!!!!

SR
s☺r@n
13:41 13.12.2011.

Rambo 1 ne budala, već budalastih tovara. Pa usput po tom se i vidi se gdje ima najviše lažnih braniteljskih mirovina. Slavonija i Dalmacija.

SR
s☺r@n
13:32 13.12.2011.

I vi ne možete stati na kraj običnoj sponzoruši a ratovali bi protiv svih koji su kontra Splita,....ah da tu je rudlavi psić i otac... da podplati komisiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije