Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO SE PRISTUPA STRANICAMA

Faktograf je pod hakerskim napadom: 'Prijavit ćemo sve policiji'

Foto: faktograf.hr
1/2
14.12.2021.
u 12:14

Navode kako rade na otklanjanju problema te da će Faktograf uskoro biti dostupan čitateljima i čitateljicama

Stranicama Faktografa trenutačno se otežano pristupa jer se nalaze pod DDoS napadom. Objavila je to fact checking platforma na svojem Twitter profilu.

"Napad na stranice Faktografa pokrenut je nakon hajke koju je protiv nas poveo poduzetnik Nenad Bakić. Napad ćemo prijaviti policiji", stoji u objavi.

Navode kako rade na otklanjanju problema te da će Faktograf uskoro biti dostupan čitateljima i čitateljicama.

"Oportunisti koji nas pokušavaju zastrašiti jer im onemogućujemo da na Facebooku slobodno šire svoju demagogiju ovakvim nas metodama neće obeshrabriti. Svaki napad, svaka uvreda i prijetnja, samo nam je dodatni motiv da u svom poslu budemo još bolji", dodali su na Twitteru.

 

O svemu se oglasio i Nenad Bakić. Kaže da nije organizirao hajku na Faktograf.

"Neistina je da sam organizirao ikakvu 'hajku' na Faktograf, štoviše upravo suprotno – Faktograf i njemu bliske osobe organizirale su hajku na mene. Ja sam samo upozorio na praksu kojom sprečavaju i ograničavaju slobodu govora te najavio tužbu po tom pitanju te savjetovao i druge da naprave isto ako su u istoj situaciji. Faktograf, međutim, izvrće činjenice, a ide tako daleko da i samo citiranje Članka 127. Kaznenog zakona koji to regulira proglašava lažnom viješću i ograničava širenje informacija o njemu. Mediji su jedan od tri stupa demokracije i začuđujuće je da jedna organizacija kao Faktograf može na najvećoj komunikacijskoj platformi u Hrvatskoj ne samo regulirati, cenzurirati i ograničavati dijeljenje informacija i stavova, nego i ovako manipulirati javnošću", stoji u priopćenju koje je poslao Bakić.

Komentara 14

DU
Deleted user
12:23 14.12.2021.

Toooooooo! Bravo momci!!!!

ST
stefj
12:51 14.12.2021.

Interesantan je taj faktograf. Oni sami pokreću hajke, oni sami iznose neistine i prešućuju činjenice koje im ne odgovaraju, onda cvile kada snose posljedice takvog rada...

DU
Deleted user
12:29 14.12.2021.

"Faktograf" LOOOOL!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije