Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domišljato rješenje

Facebook tuži Marka Zuckerberga zbog kršenja pravila

'Mark Zuckerberg, founder of Facebook Inc during the internet session of the G8 summit in Deauville, France. Photo: Press Association/Pixsell'
'Chris RatcliffePress Association/Pixsell'
19.12.2011.
u 14:46

Izraelski poduzetnik promijenio je ime da bi dobio na publicitetu nakon tužbe

Izraelski poduzetnik Rotem Guez promijenio je ime u Mark Zuckerberg da bi izbjegao tužbu Facebooka zbog pokretanja stranice koja prodaje "lajkove" tvrtkama.

Kako piše portal zdnet, Guez je obaviješten kako njegova stranica LikeStore, koja korisnicima Facebooka nudi besplatne sadržaje ako "lajkaju" određenu stranicu, krši Facebookova pravila, zbog čega je internetski div želi ugasiti. Guez priznaje da je riječ o kršenju pravila, no tvrdi kako se mnoge američke tvrtke bave istim poslom.

Guez je u siječnju ove godine odlučio tužiti Facebook i njegovu izraelsku podružnicu Nana10 Masa jer mu nisu htjeli vratiti njegov profil na Facebooku, koji mu je oduzet zbog prodavanja "lajkova" i stvaranja lažnih profila. Facebook je uzvratio u rujnu ugasivši mu profile i stranice te mu zabranivši daljnji pristup toj mreži.

Guez je u prosincu odlučio uzvratiti neobičnim potezom - promijenio je ime u ono osnivača mreže koja ga tuži da bi dobio na publicitetu. Pokrenuo je i stranicu na Facebooku koja sada ima više od 4000 "lajkova". Tjedan dana kasnije Facebook mu je zaprijetio novom tužbom zbog kršenja odredbi iz rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije