Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plinofikacija

EVN Croatia nabavio čelične cijevi, u rujnu radovi u Dugopolju

evelyn panis,visko haladić
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.08.2012.
u 15:02

Potkraj proljeća 2013. godine na novu plinsku mrežu priključit će se prvi korisnici

Tvrtka EVN Croatia, koja gradi plinsku mrežu na području Dalmacije, nabavila je 25 kilometara čeličnih cijevi potrebnih za plinofikaciju Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Uskladištene su u Dugopolju i Šibeniku, a isporučila ih je turska tvrka Borusan Mannesmann koja je na javnom natječaju imala najpovoljniju ponudu. Ostale materijale nužne za izgradnju plinske mreže EVN Croatia naručit će od domaćih dobavljača.

Početak radova u Dugopolju očekuje se krajem kolovoza ili početkom rujna. U prvoj fazi EVN Croatia Plin izgradit će oko 15 kilometara srednjotlačne plinske mreže u Dugopolju, 9,5 kilometara visokotlačne plinske mreže od Dugopolja do Solina i odorizacijsku stanicu. Istovremeno s tim, ishodit će sve potrebne dozvole za gradnju mreže na preostalom području županije. Prvi korisnici mogli bi biti priključeni na mrežu već krajem proljeća 2013. Svi radovi provodit će se u skladu s dobrim praksama očuvanja okoliša, biljnog i životinjskog svijeta te vodeći računa o zaštiti kulturnog nasljeđa.

– EVN Croatia izuzetno je ponosna što nastavlja s izgradnjom plinske mreže u Dalmaciji. Vjerujemo da će građani i gospodarstvenici prepoznati vrijednost ovog ekološki najprihvatljivijeg goriva – naglašava direktorica Evelyn Panis.

Osim brigom o okolišu, EVN Croatia Plin lokalnoj zajednici doprinosi i novim radnim mjestima, direktnim zapošljavanjem ili angažiranjem lokalnih dobavljača. Kako bi osigurao dovoljan broj stručnjaka i u budućnosti, EVN stipendira talentirane učenike tehničkih škola u regiji, osigurava im materijale i omogućava praktični rad.

Komentara 3

Avatar bodavica
bodavica
20:48 01.08.2012.

Tvrtka EVN Croatia je debelo POPUŠILA u Dalmaciji jer su mislili na lak i brz način skupiti lovu za plinofikaciju međutim izgleda malo je interesanata jer se dalmatinci ne daju sapunati bez sapuna!!!!!

BU
BubyZG
08:31 03.08.2012.

Borusan MANNESMANN turska firma - malo morgen !!

MI
mirkoP
08:33 04.08.2012.

Buby, a zakaj malo morgen, pogledaj si na goglu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije