Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaplijenili ga u Egiptu

Ever Given stigao u Rotterdam više od četiri mjeseca nakon što je zapeo u Sueskom kanalu

Ever Given container ship that blocked the Suez Canal in March arrives at Rotterdam port
Foto: EVA PLEVIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
29.07.2021.
u 09:50

Nakon što je krajem ožujka šest dana blokirao Sueski kanal, Ever Given je mogao isploviti prije tri tjedna

Kontejnerski brod Ever Given stigao je u četvrtak u Rotterdam, više od četiri mjeseca nakon što je zapeo u Sueskom kanalu. 

- Bilo mi je veliko olakšanje i poseban trenutak vidjeti ga. Konačno možemo obaviti istovar i nadamo se da ćemo ga vratiti u normalnu rutinu, kazao je Hans Nagtegaal, direktor u luci u Rotterdamu. 

Ever Given će ostati u Rotterdamu do ponedjeljka kada će otploviti prema Velikoj Britaniji. Potom ide na suho pristanište u Dunkirku u Francuskoj radi daljnje inspekcije, piše Rfi.fr

Nakon što je krajem ožujka šest dana blokirao Sueski kanal, Ever Given je mogao isploviti prije tri tjedna. Tada su Egipat i vlasnici broda potpisali sporazum o odšteti. Naime, nakon danonoćne operacije uklanjanja, Egipat je zaplijenio brod i zatražio odštetu od vlasnika zbog izgubljenih prihoda od kanala, troškova spašavanja i oštećenja kanala.

Egipat, koji godišnje zaradi više od pet milijardi dolara od kanala, gubio je između 12 i 15 milijuna dolara prihoda svaki dan kada je bio zatvoren.

VIDEO Šetnja Pelješkim mostom

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije