Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽUJE SE

Evakuiran Louvre u Parizu: 'Primili smo prijeteću poruku da je ugrožena sigurnost posjetitelja'

A man takes a selfie near the glass Pyramid of the Louvre museum in Paris
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.10.2023.
u 14:01

Navodno je netko poslao prijeteće pismo ove subote, a glasnogovornica je potvrdila kako muzej neće raditi do kraja dana

Jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja, Louvre u Parizu, ove je subote evakuiran iz sigurnosnih razloga, objavio je Le Monde. Navodno je netko poslao prijeteće pismo. ''Louvre je primio prijeteću pismenu poruku u kojoj piše kako postoji rizik za muzej i njihove posjetitelje'', objasnila je glasnogovornica za AFP. ''Odlučili smo evakuirati sve do kraja dana dok ne napravimo temeljitu provjeru'', dodala je. Muzej je potvrdio kako je u tijeku evakuacija. ''Osobama koje su rezervirale posjet tijekom dana bit će vraćen novac, zahvaljujemo na razumijevanju'', kratko su napisali na X-u, bivšem Twitteru.

Inače, u Francuskoj je ovoga petka došlo do napada u školi u kojoj je ubijen jedan učitelj. Napadač je ubrzo bio uhićen, a navodno se radi o 20-godišnjaku iz Rusije. Nijedan učenik nije bio ozlijeđen u ovom napadu, no ozljede je dobio još jedan učitelj. Ovih dana Francuska je stala iza Izraela koji izvodi napade na Pojas Gaze, nakon što je prošloga vikenda Hamas, militantna skupina, izveo napade u Izraelu. Inače, u Francuskoj je ovoga petka došlo do napada u školi u kojoj je ubijen jedan učitelj. Napadač je ubrzo bio uhićen, a navodno se radi o 20-godišnjaku iz Rusije.

Gradonačelnica Pariza inače je najavila kako će Eiffelov toranj biti osvijetljen u ponedjeljak navečer u bojama izraelske zastave, izražavajući svoju "potpunu podršku narodu Izraela" nakon napada koji je u subotu izveo Hamas. Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo napisala je na X-u da daje "punu potporu narodu Izraela koji oplakuje svoje mrtve i koji se i danas suočava s terorističkim napadom Hamasa".

Dodala je da će Eiffelov toranj u ponedjeljak navečer biti osvijetljen u "znak solidarnosti" s Izraelom. Izraelska vojska i u ponedjeljak se bori s infiltriranim palestinskim borcima na jugu zemlje oko Pojasa Gaze, treći dan nakon početka iznenadne ofenzive Hamasa.

POVEZANI ČLANCI:

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
13:59 14.10.2023.

Kulturno obogaćeni Pariz.

DE
Dex
14:06 14.10.2023.

Sada će kozostrani zahtjevati da se sve vrati u osmo stoljeće jer su oni tako navikli

DU
Deleted user
14:30 14.10.2023.

Napadač iz Rusije!!! Naravno bitno je to spomenuti a prešutili da je bio musliman i rekao allahu akbar prije nego je ubio 🤦‍♂️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije