Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstveni mehanizam

Europska središnja banka preuzela nadzor nad bankama u eurozoni, posredno i u RH

Euro
Foto: Reuters/PIXSELL
05.11.2014.
u 00:10

Počeo s radom jedinstveni mehanizam za nadzor banaka

Europska središnja banka (ECB) preuzela je jučer najveće ovlasti još od stvaranja eura kao zajedničke valute.

Postala je, naime, jedinstveni nadzornik banaka u čitavoj eurozoni. Dosad su nacionalna regulatorna tijela nadzirala banke u svojim državama, no sada su svi pod nadzorom jedne adrese na razini EU.

Riječ je o važnom elementu nove bankovne unije koja se kao odgovor na posljednju krizu, ali i kao osigurač protiv izbijanja sličnih kriza u budućnosti. Hrvatska nije u eurozoni pa nije izravno pod ovim novim nadzorom, ali vodeće banke koje posluju u Hrvatskoj jesu jer su osnovane u zemljama eurozone.

>>Europska komisija upozorila rent-a-car tvrtke koje klijentima iz drugih država nabijaju cijene

>>Prvi put u Vijeću EU bili sami protiv svih i – izgubili

Komentara 2

KO
kojesta
16:01 05.11.2014.

jedna trula, problematicna grande banka dakle kontrolira ostale trule banke. bas u smislu: ako slijepac slijepca vodi, oboje padnu u jamu. punktum.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
16:39 05.11.2014.

Sve pod kontrolom sve centralizirati i pripremiti za robstvo "Novi Svjetski Poredak"! Mozete se radovati "robovlasnickom blagostanju" naravno ako budete u grupi 2%-5% sto ce imati "pravo" na zivot!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije