Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomija i reforme

Europska komisija stvara grupu za pomoć Ukrajini

Ukrajina
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.04.2014.
u 14:32

Europska komisija će formirati grupu koja treba pomoći Ukrajini u stabiliziranju ekonomije i pomagati u političkim reformama

Europska komisija će formirati grupu koja treba pomoći Ukrajini u stabiliziranju ekonomije i pomagati u političkim reformama, piše EUbusiness.

Očekuje se da će tu grupu voditi povjerenik Europske komisije za proširenje Stefan Fuele. On će zajedno sa ukrajinskim vlastima raditi na utvrđivanju potrebne "pomoći koju trebaju u stabilizaciji ekonomije i političke situacije te pomoći u reformama". Imati će zadatak koordinirati financijsku pomoć za Ukrajinu od članica EU i drugih država.

EU je u ožujku predstavio veliki program pomoći za Ukrajinu koja bi prema njemu trebala dobiti najmanje 11 milijuna eura u kreditima, donacijama i poslovnim ugovorima.

>>U 48 sati ispraznite zgrade ili se suočite sa silom

>>Neredi i u ukrajinskom parlamentu: Masovna tučnjava nacionalista i komunista!

Komentara 6

Avatar superhik74
superhik74
15:48 09.04.2014.

Mogli bi im "pomoci" kao sto su "pomogli" Grckoj i Spanjolskoj. Kada ti EU "pomaze" ne treba ti odnemagati.

RA
Rangostar
14:18 10.04.2014.

Dodje mi neki dan dobar prijatelj i zartrazi financisku pomoc od 50 tisuca kuna (zdrastveni problemi u obitelji) uz obecanje da ce vratiti novce u roku od tri mjeseca. Ja naravno ne odbijem samo ga zamolim da sve to ovjerimo kod notara i da iznos koji mi vrati bude 75 tisuca kuna. Volim pomagat prijateljima i to ti je.

UN
unbekant
16:09 14.04.2014.

11 miljona eura kredita i humanitarne pomoci,pa toliko se daje "lovackom drustvu"ili nekoj udrugi crvenog kriza,a jesu ih ovi europljani namagrcili,neka samo da sto prije dodje zima,hehehehehhehehe bice veselo……..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije