Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

EK: Pomno pratimo pokušaj smjene Mirjane Rakić, Vijeće mora biti neovisno

Mirjana Rakić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.03.2016.
u 15:27

"Neovisnost regulatornih vlasti u području eudivizualnih usluga je vrlo važna"

Europska komisija odlučila je umiješati se u pokušaj smjene Mirjane Rakić i Vijeća za elektroničke medije, poručivši da pozorno prati taj slučaj jer je zabrinuta za narušavanje neovisnosti Vijeća.

- Neovisnost regulatornih vlasti u području eudivizualnih usluga je vrlo važna. Regulatorne vlasti su ključne za čuvanje medijskog pluralizma i medijskih sloboda. Komisija stoga pomno prati posljednje događaje u Hrvatskoj, gdje je vlada predložila smjenu čitavog Vijeća za elektroničke medije - rekla je glasnogovornica Europske komisije u izjavi za Večernji list. 

Prema važećim europskim propisima, Komisija nema zakonsku mogućnost da natjera zemlju članicu na neovisnost regulatornih tijela, no Komisija trenutno revidira direktivu o audiovizualnim medijskim uslugama i istražuje mogućnost nametanja obveze da regulatorna tijela poput Vijeća za elektroničke medije budu neovisna.

>> Rakić: Ova odluka ministra meni je teško objašnjiva

>> Hasanbegović: Ispunjeni uvjeti za razrješenje Mirjane Rakić

Komentara 64

MA
Maja28
15:44 15.03.2016.

Pa nadam se da su pratili i ovisnost rada dotične umirovljenice gđe Mirjane Rakić.

BA
barbaizamerike
15:35 15.03.2016.

Anketa : : Hrvatski narod je za smjenu Rakicke ako netko nije zadovoljan neke je zaposli kod sebe

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:46 15.03.2016.

Ha, ha.. pomno su oni pratili granatiranje pa se javljaju kad je sve počišćeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije