Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1,75 milijardi eura

Europska komisija mora Deutsche Telekomu platiti kompenzaciju za neisplaćene kamate

REUTERS 07-09-2021 09:48 #1
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/2
19.01.2022.
u 17:41

DT je zatražio isplatu kamata i druga najviša sudska instanca u EU presudila je u srijedu u njegovu korist

Europska komisija mora Deutsche Telekomu platiti kompenzaciju za neisplaćene kamate na preplaćeni iznos kazne koju mu je izrekla zbog kršenja europskih propisa o ravnopravnom tržišnom natjecanju, presudio je Opći sud EU-a.

EK je Deutsche Telekomu 2014. izrekla kaznu od 31 milijun eura zbog kršenja propisa o ravnopravnom natjecanju na slovačkom tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu.

Njemačka kompanija žalila se na odluku, ali je 2015. platila kaznu. Opći sud EU-a smanjio je iznos kazne za 12 milijuna eura i Europska komisija vratila je 2019. njemačkoj kompaniji taj iznos, ali je odbila platiti kamate, tvrdeći da nije ostvarila takav prihod.

DT je zatražio isplatu kamata i druga najviša sudska instanca u EU presudila je u srijedu u njegovu korist.

Komisija je dužna platiti kamatu čak i ako nije ostvarila takav prihod od preplaćenog iznosa dok je njime raspolagala, presudili su suci, odredivši EK da Deutsche Telekomu isplati kompenzaciju od 1,75 milijuna eura.

>> VIDEO Benčić Plenkoviću: 'Bilo bi lijepo odmoriti se par dana u vašoj glavi, jer je u ovoj državi sve super i građani sve to krivo vide'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije