Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTI

Europol će u grčkim izbjegličkim logorima tražiti članove Islamske države

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.08.2016.
u 14:18

Akcija Europola započet će krajem kolovoza i uključuje rigorozne provjere

Policijske snage Europske unije s grčkim će vlastima krenuti u potragu za pripadnicima Islamske države po izbjegličkim logorima u Grčkoj, piše danas grčki tisak.

Akcija Europola započet će krajem kolovoza i uključuje rigorozne provjere kako bi se iskorijenili potencijalni teroristi iz Sirije i Iraka, piše list Kathimerini pozivajući se na grčke izvore.  

U 2015. Austrija je uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih za veze s ćelijom Islamske države koja je planirala i izvela pariške terorističke napade u studenome prošle godine.

Obojica osumnjičenika ušla su u Grčku koristeći krivotvorene sirijske putovnice a potom su putovali kroz više europskih zemalja do Austrije.  

U Grčku je tijekom prošle godine stiglo oko milijun migranata.

>> Priveden ISIL-ovac koji je prijetio napadom na utakmici Bundeslige

>> Kanadska policija ubila podržavatelja ISIL-a: 'Planirao je napad u roku 72 sata'

Komentara 8

PI
pistaljka
00:37 24.08.2016.

A ti misliš da vrag dolazi s rogovima! Ne, gospodine, on dolazi u janjećem runu, sa kravatama i uštirkanim košuljama, sa ordenima za ljudska prava i filantropiju i druge ordene ... Oni rade po principu: "Vodit ćeš rat - prevarom!". Europol, ISIL i ostala mnogobrojna i mnogoimena naklapala - jesu samo odjeli jedne te iste dugoročno planirane procedure. M e r k e l, May, Holland, Erdogan, Renzi ... i druge h i j e n e u janjećoj koži, pripadaju istom jatu, bolje rečeno zmijskom o d m e t n i č k o m leglu. Oni jedno kažu a drugo rade, oni znaju što rade, ali mnogi poput vas "danebi" nemate pojma tko vas vodi u provaliju. Nisu oni baš tako g l u p i, oni se prave g l u p i i dobri, "milosrdni" (u slučaju našeg velikog pape Franje, koji radi isto što i ostalo Judino leglo radi!), humani i spasilački za unesrećene (oni ruše njihove domove i zemlje, novače mlade džihadiste za preuzimanje i uništenje Zapada, etnički čiste prostor za veliku T a l m u d i j u, mame i preseljavaju - organizirano - preostalo stanovništvo, oprečne vjere i kulture, u Europu, s ciljem stvaranja sraza civilizacija i vjera, stvaranja k r v o p r o l i ć a, kojeg Europa nikada u svojoj povijesti takvog nije vidjela. Od nas su stoljećima stvarali ovce i danas smo, prema njihovoj procjeni, prikladni za njihov s o t o n s k i pir i veselje.

FT
Ferenc Tahy
18:27 13.08.2016.

Treba pojednostavnit potragu. Sve do jednog najurit nazad.

Avatar cera
cera
14:37 13.08.2016.

Hahahaha pa ne čekaju oni u izbjegličkim centrima oni putuju avionom u prvoj klasi hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije