Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo 1,1860 dolara

Euro danas pao na najnižu razinu u posljednjih devet godina

euro
Foto: Reuters/PIXSELL
05.01.2015.
u 13:11

Tečaj eura jutros je na azijskim tržištima pao na samo 1,186 dolara

Euro je danas pao na najnižu razinu u posljednjih devet godina, javlja Reuters.

Tečaj eura jutros je na azijskim tržištima pao na samo 1,186 dolara, što je najniža razina od ožujka 2006. godine. Na europskim tržištima jutros je bio na 1,1965 dolara, što je 0,3 posto manje od iznosa na američkim tržištima u petak navečer.

Ulagače koji vjeruju da će se Europska središnja banka odlučiti za proširenje programa kupnje obveznica, što su već učinile američke, britanske i japanske središnje banke, ohrabrila je izjava šefa ECB-a Marija Draghija, koji je rekao da je rizik da ECB neće moći održati stabilnost cijena danas veći nego prije pola godine.

Sada će pozornost biti na njemačkim podacima o inflaciji za prosinac, koji bi trebali biti objavljeni tijekom današnjeg dana. U srijedu se očekuju podaci za eurozonu, koji bi, kako tvrdi analitičar LNG Capitala Gary Jenkins, mogli odrediti razmjere ECB-ovih poteza. Osim stope inflacije, na odluku ECB-a mogla bi utjecati i politička previranja u Grčkoj.

>> Strah od Rusije među Litvancima povećao podršku uvođenju eura

>> Litva je 19. članica koja je ušla u eurozonu

Komentara 8

Avatar d-ano
d-ano
14:59 05.01.2015.

Krenuo prema grckoj..

Avatar ivo587
ivo587
15:08 05.01.2015.

90% hrvata štedi u eurima, dakle izgubili su u zadnje vrijeme 15% u odnosu na dolar.

Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:16 05.01.2015.

Tu se ne radi o inflaciji nego o deflaciji. Velika je to razlika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije