Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomska kriza

EU u petak ukida sankcije nametnute Mađarskoj

mađarska
Pixell
18.06.2012.
u 14:09

Šefovi financija još su u ožujku blokirali 495 milijuna eura kako bi poslali poruku Mađarskoj, ali i drugim zemljama koje su se našle u financijskoj krizi, odnosno zemljama koje imaju proračunske deficite neprihvatljive za EU

Ministri financija EU trebali bi u petak ukinuti financijske sankcije nametnute Mađarskoj te će na taj način omogućiti Budimpešti da pristupi zamrznutim sredstvima od oko pola milijarde eura, izvještava Reuters. Šefovi financija još su u ožujku blokirali 495 milijuna eura kako bi poslali poruku Mađarskoj, ali i drugim zemljama koje su se našle u financijskoj krizi, odnosno zemljama koje imaju proračunske deficite neprihvatljive za EU.

No vlada Victora Orbana smanjila je deficit na održiv način, priopćila je Europska komisija.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso preporučio je ukidanje sankcija nakon što je komisija poboljšala prognozu za mađarski fiskalni deficit na 2,7 posto bruto domaćeg proizvoda u 2013., što je ispod tri posto koje zahtijeva EU.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
15:53 18.06.2012.

Ovak to ide među članice eurozone ............ . Španjolska je dužna, .. sve članice moraju uskočiti u pomoć, ... daju španjolskoj kredit po stopi od 3 posto, kao solidarnosti, to nači da italija, portugal, grčka, irska - dakle svi moraju uskočiti, ..... međutim da bi te zemlje došle do love moraju posuditi na međunarodnom tržištu, . pošto su same u g***cima mogu dobiti lovu po kamatnoj stopi od 7 posto !! .............. i sad, volio bi da mi netko objasnio tko je tu lud ? .............. to i hrvatsku čeka, pa bilo bi zgodno da veleumni sa markovog brda odgovre na ovo pitanje .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije