Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MFA II

EU osigurao 500 milijuna eura za makrofinancijsku pomoć Ukrajini

Jacenjuk i Barroso
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.06.2014.
u 09:47

Sredstva prikupljena današnjom operacijom isplatit će se Ukrajini 17. lipnja

Europska komisija jučer je u ime Europske unije na tržištima kapitala osigurala 500 milijuna eura za financiranje prve rate zajma Ukrajini u okviru novog programa makrofinancijske pomoći (MFA II). Sredstva prikupljena današnjom operacijom isplatit će se Ukrajini 17. lipnja, izvijestili su iz Europske komisije.

Sredstva su osigurana novim vrijednosnicama iz emisije desetogodišnjih EU-ovih obveznica izdanih u travnju i vrijednih 2,6 milijardi eura, čime je njezina vrijednost povećana na 3,2 milijarde eura. Iz te je emisije novim vrijednosnicama 14. svibnja već osigurano 100 milijuna eura.

>> Europska komisija stvara grupu za pomoć Ukrajini

Komentara 8

Avatar sayla 007
sayla 007
10:37 12.06.2014.

Ovi nemaju da prehrane ni vlastite gradjane. Imaju milione nezaposlenih, 4 miliona beskucnika sta im spavaju po parkovima, po ulicama, po zeljeznickim stanicama, banke su im otele 11 miliona nekretnina, kuca i stanova gradjanima sto nisu mogli placati kredite, otakd su im zemlje usle u Europsku uniju. Penzioneri im kopaju po kontejnerima, pola drzava u financijskom kolapsu, a oni se petljaju s tudjim zemljama, kidaju svojim gradjanima i ovo malo iz usta, da bi ugurali jos jednu zemlju u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji u EU. Ma komplimenti, onda se cude sto im EU skeptici luduju po Europi. Boze sacuvaj, u sta smo se mi upeljali jadni Boze.

RA
Rangostar
14:18 12.06.2014.

Ma nisu to prave pare, to su one iz tiskare EU centralne banke. Ako negdje zapne tu je tiskara.

BU
BubyZG
13:52 15.06.2014.

"...financiranje prve rate zajma Ukrajini u okviru novog programa makrofinancijske pomoći ..." . Od kada se ZAJAM zove POMOĆ ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije