Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PARLAMENT

”EU, a ne Mađarska, nalikuje Sovjetskom savezu”

Europski parlament u Strasbourgu
Stojan de Prato / Bruxelles
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
20.01.2011.
u 15:00

Bez isprike, EP-ova služba za tisak zamijenila je u četvrtak tekst na EP-voj internetskoj stranici novim, iz kojega je očito da Farage Sovjetskim savezom nije opisao Mađarsku, nego EU

Služba za tisak Europskog parlamenta netočno je u srijedu bila prenijela odgovor zastupnika euroskeptične Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva Nigela Faragea na govor mađarskog premijera Viktora Orbana, kojime je ovaj na EP-ovu plenumu u Strasbourgu predstavio prioritete mađarskog polugodišta za kormilom Europske unije. Napisala je, naime, da je Farage, nakon što su se socijalistički, liberalni i zeleni zastupnici žestoko obrušili na Orbana zbog novog medijskog zakona kojim se vladajućoj stranci omogućuje milijunskim globama kazniti nepoćudne novinarske izvještaje, upozorio Orbana da je “Mađarska dio Unije koji sve više nalikuje starom Sovjetskom savezu” te ga je pozvao da “ustane i bori se za demokraciju”.

Bez isprike, taj su tekst na EP-voj internetskoj stranici u četvrtak zamijenili novim, iz kojeg je očito da Farage Sovjetskim savezom nije opisao Mađarsku, nego EU.

“Britanski zastupnik Nigel Farage usporedio je EU sa Sovjetskim savezom, protiv kojeg se Orban borio prije 20 godina: 'Susrest ćete mnoge komuniste u sljedećih šest mjeseci, uključujući g. Barrosa'. Pozvao je Orbana da se probudi i ustane za demokraciju u EU”, piše sada doslovno na EP-ovoj internetskoj stranici.

Ključne riječi

Komentara 5

JA
jaruzelskia
19:35 22.01.2011.

Michael Farage je idiot/ekstrmist i to znaju svi u EU i Britaniji, ali izgleda ne i u Hrvatskoj...

JA
jankoprekobrda
16:07 20.01.2011.

Uporedba bi mogal biti i sa nacistickom Njemackom i Sadamovim Iraqom, i Pinoceovim Cileom i Burmom, i ostalim diktatorskim rezimima.

XA
xaron
19:11 20.01.2011.

Britanski zastupnik Nigel Farage usporedio je EU sa Sovjetskim savezom. ............................................. Odlicno poredjenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije