Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga Senata

Eric Schmidt: Google ne namješta rezultate pretraživanja

schmidt
Reuters/Pixsell
22.09.2011.
u 09:01

Internetski gigant optužen je za korištenje svog utjecaja na tržištu kako bi "pregazio" suparnike dok uplovljava u nove poslovne vode

Google nije namještao rezultate pretraga kako bi favorizirao svoje proizvode i oglase, objasnio je izvršni direktor Eric Schmidt pred povjerenstvom američkog Senata koje istražuje iskorištava li ovaj internetski div svoju moć.

Članovi senatskog sudskog vijeća, prenosi Reuters, smatraju da je Google prerastao u dominantnu silu na internetu koja nema prave konkurencije.

– Google je u položaj odlučiti tko će uspjeti, a tko ne – kazao je republikanski senator Mike Lee.

Internetski gigant optužen je za korištenje svog utjecaja na tržištu kako bi "pregazio" suparnike dok uplovljava u nove poslovne vode. Američka Savezna komisija za trgovinu istražuje tu, ali i druge optužbe protiv Googlea, uključujući i onu kako Google manipulira rezultatima pretraživanja u korist svojih proizvoda. Upravo zbog toga Google želi uvjeriti mjerodavne da nema potrebe za ograničenjima rastućeg portfelja te kako je njihova način poslovanja legalan i dobar za korisnike.

Iako su senatori poprilično žestoko napadali šefa Googlea, Schmidt se držao vrlo profesionalno, a najveću frustraciju senatora izazivali su poprilično nejasni odgovori na pitanja kako Google raspoređuje rezultate pretraga i koristi li nepravedno informacije svojih suparnika.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:22 22.09.2011.

baš me zanima, jel tako napadaju i fejs... očito je u pitanju sloboda govora, tj. sužavanje iste. amerika je daleko gora od kine, da se razumijemo. nema u americi ničeg protiv vlasti, na ni jednoj razini. tih par moora ne čine proljeće, i nemaju nikakav utjecaj. žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije