Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Slavonijo nisi sama'

Epski primjer zajedništva: Pomoć napokon došla u Cernu

Foto: Tihana Koprtla
1/22
24.07.2023.
u 09:37

Pomoć je napokon došla u selo Cerna. Ekipa iz Petrinje dovezla je 2 kamiona sa crijepom. Utovar je bio ručno. Počeli su oko 14 sati, a završili oko 21. Otprilike 20 ljudi. Samo 20 ljudi. Uzmimo u obzir da su jedan dio crijepa morali i po nekoliko puta utovariti i ponovo istovariti, navodi čitateljica Tihana.

Cerna je jedno od sela u Slavoniji koje je pogođeno olujnim nevremenom nakon kojeg su vatrogasaci iz DVD-a Cerna izašli izvidjeti situaciju, pomagali, preusmjeravali promet, odmah ujutro išli do svake kuće da pogledaju tko koliku štetu ima...

Pomoć je napokon došla u selo Cerna. Ekipa iz Petrinje dovezla je 2 kamiona sa crijepom. Utovar je bio ručno. Počeli su oko 14 sati, a završili oko 21. Otprilike 20 ljudi. Samo 20 ljudi. Uzmimo u obzir da su jedan dio crijepa morali i po nekoliko puta utovariti i ponovo istovariti. Znate li zašto?  Zato što su kroz manje ulice, morali ići sa manjim kamionima, utovariti crijep te ga ponovo istovariti i utovariti u veći kamion. Sve to. Viljuškare im nitko nije htjeo posuditi. "Većina ih je brzo zaboravila koliko ste vi pomogli nama" kažu nam. Stanovnici Cerne zahvalni su na pomoći koja im je pristigla.

Uzmite u obzir i ostale probleme koji su ih snašli ( popravak kamiona, čekanje na naplatnim kućicama itd.) No nema veze, oni nisu odustajali od svog nauma da pomognu nama. U Cernu su stigli u 01:16 sati. Dočekalo ih je oko 80 ljudi iz Cerne te ostalih  susjednih sela, također nastradalih. Sve je istovareno bilo do 1:50. Oba kamiona. Krenuli su odmah nazad jer svi rade odmah ranom zorom, navodi čitateljica Tihana.

POVEZANI ČLANCI:

"Treba nam čim više materijala, a da nam je blizu utovar, Petrinja okolica, za gorivo se snađemo danas smo dobili potvrdu, ali samo za 1 dan za besplatnu cestarinu... Stožer bi trebalo aktivirati i da pošalju dopis na naplatne kućice. Ja osobno i moji dečki imamo volje..  Ja sam doma 4 kikaća ostavila sa dadiljom da večeras dođem tu i ništa nije problem samo da se Petrinja digne na noge... Planiram sutra naći i manji kombi pa s djecom da mogu ići kupiti po malo crijepa", navodi jedna gospođa iz Petrinje.

Pripadnici Hrvatske vojske koji su angažirani na području Slavonije na sanaciji materijalnih šteta nastalih uslijed olujnog nevremena koje je pogodilo nekoliko tamošnjih županija, poslali su poruku podrške kako se na Hrvatsku vojsku, Slavonija uvijek može osloniti. "Simbol si snage i onda kad je najteže. Ne zaboravljamo. Hrvatska vojska uz Slavoniju!", poručuje pripadnik Hrvatske vojske.

"Slavonijo, nisi sama, dok nas trebaš tu smo – tvoja Hrvatska vojska!", poruka je jedne od pripadnica Hrvatske vojske. Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg dana na području Vukovarsko-srijemske županije na raspolaganju je bilo do 500 pripadnika Hrvatske vojske s pripadajućim materijalno-tehničkim sredstvima, a angažman HV-a u ovoj županiji nastavlja se i dalje.

>> VIDEO Epski primjer zajedništva: Pomoć napokon došla u Cernu

Komentara 1

FR
FranjoTT
10:08 24.07.2023.

Nego što kažu hoće li oper Crveni križ potjerati volontere? Nadalje i ovo što se srušilo nije bilo dobro građeno i to je činjenica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije