Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI INTERES JAVNOSTI

Ured europskih tužitelja istražuje nabavu cjepiva protiv COVID-19

ZJZ Šibensko-kninske županije osigurao proteinska cjepiva
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
14.10.2022.
u 14:09

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen bila je predmet interesa europskog ombudsmana, europske pučke pravobraniteljice, Emily O’Reilly zbog tekstualnih poruka koje je gospođa von der Leyen izmijenjivala s glavnim direktorom Pfizera Albertom Bourlom.

Ured europskih javnih tužitelja (EPPO) potvrdio je danas na Twitteru da provodi istragu oko nabave cjepiva protiv Covida-19 u Europskoj uniji. Detaljnije od toga EPPO nije ništa komunicirao, a tu je poruku objavio na Twitteru, dodajući da se “ova iznimna potvrda događa nakon ekstremno velikog javnog interesa”

 

Nabava cjepiva protiv Covida-19 odvijala se zajednički na razini svih država članica EU, umjesto na nacionalnoj razini svake pojedine države, a posao je vodila Europska komisija u suradnji s nacionalnim vlastima država članica.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen bila je predmet interesa europskog ombudsmana, europske pučke pravobraniteljice, Emily O’Reilly zbog tekstualnih poruka koje je gospođa von der Leyen izmijenjivala s glavnim direktorom Pfizera Albertom Bourlom. Vijest o postojanju tih poruka prvi je objavio New York Times u travnju 2021., nakon čega je pravobraniteljica O’Reilly tražila od Komisije da joj se dostavi taj materijal, no Komisija je u lipnju 2022. odgovorila da ne može naći i nema obvezu pronaći te tekstualne poruke.

Nema nikakvih naznaka da se EPPO-ova istraga, potvrđena danas u službenoj poruci na Twitteru, tiče toga što je istraživala i Emily O’Reilly.

“Nikakvi dodatni detalji neće biti objavljeni u ovoj fazi”, poručuje se još u objavi EPPO-a na Twitteru.

VIDEO: Beograd: Odvjetnik Aleksandar Olenik dao je izjavu prije početka suđenja hrvatskim pilotima

Komentara 12

Avatar Žabac
Žabac
14:59 14.10.2022.

Ovo sve je šarada, pa to je ko da HDZ sudi svojim lopovima, pa EU šabani posjeduju sve sudove, suce, institucije, kako bi im onda mogli suditi i presuditi odim lažnim suđenjem kao predstava za bijesan narod kao što too HDZ-ovi sudovi rade, sude godinama ko Sanaderu i onda ga oslobode na kraju. Uostalom sami ugovori država i kompanija su kriminalni pa su zato i tajna jer su države ucijenjene da moraju kupiti deseterostruke doze kvazi cjepiva, dakle 10 DOZA za svakog stanovnika pojedine zemlje.

TE
Teig1
14:55 14.10.2022.

Koja slučajnost da tamo radi njezin muž? Sve mogu vjerovati ali da praunuka ruskoga barona izvlači novac, to stvarno kategorički izbacujem, NE i samo ne. To bih mogao i Sanader potvrditi!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:25 14.10.2022.

Konačno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije