Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

ePošta – najjednostavniji način plaćanja računa i primanja pošiljaka

Hrvatska pošta
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
16.03.2015.
u 08:30

Više od 31 000 korisnika odlučilo se za novu modernu uslugu Hrvatske pošte, a putem koje imaju od nedavno i jednostavan pristup sustavu e-Građani Vlade RH

Učinkovitost, točnost i sigurnost uz servis ePošta
Od sredine 2014. godine, kada je Hrvatska pošta predstavila ovu uslugu, prednosti servisa ePošta prepoznalo je više od 31 000 korisnika, jer svoje račune vole plaćati brzo, jednostavno i sigurno. Korisnicima koji žele moderna rješenja Hrvatska pošta ovom uslugom olakšava prijam i predaju pošiljaka internetom, omogućuje jednostavno plaćanje računa te organizaciju i pohranu pošiljaka. Ova jednostavna, pouzdana i inovativna usluga korisnicima jamči učinkovitost, točnost i sigurnost.

Što sve možete u ePošti
ePošta povezuje niz usluga u virtualnom obliku – u elektronički poštanski kovčežić korisnici mogu primati račune, pisma, poruke i promidžbeni materijal, plaćati račune – prvi put na tržištu platnim karticama – te slati pisma i poruke. Registracija za korištenje servisa za korisnike je potpuno besplatna, kao i primanje dokumenata i pisama, slanje i primanje poruka te prosljeđivanje naloga za plaćanje u internetsko bankarstvo.

Plaćanje svih računa karticama za naknadu od 2 kn
Čak 75% računa plaćenih servisom ePošta plaćeno je kreditnim karticama, što je jedinstvena usluga samo ovog servisa. ePoštom korisnici mogu plaćati račune debitnim i kreditnim karticama svih banaka (Visa, Maestro, MasterCard i Diners) i to uz naknadu od dvije kune bez obzira na iznos računa. Servis ePošta korisnicima omogućuje uštedu vremena i planiranje troškova, jednostavno, brzo i pouzdano, a račune mogu platiti karticom bez obzira na to jesu li ih primili ePoštom ili na svoju kućnu adresu. Za račune pristigle ePoštom omogućeno je i plaćanje internetskim bankarstvom. Uslugom servisa ePošta mogu se koristiti i svi primatelji računa iz Hrvatske u inozemstvu. Primjerice, vlasnicima apartmana ili vikendica u Hrvatskoj, bez obzira na to jesu li državljani Hrvatske ili strani državljani, ovaj servis može olakšati redovito zaprimanje i plaćanje režijskih troškova.

Sustav je razvijen u suradnji s FINA-om uz korištenje sigurnosnih standarda temeljenih na certifikatima, čime se omogućuje sigurna razmjena i pohrana elektroničkih dokumenata. Podatci koji se šalju servisom ePošta su kriptirani, čime se onemogućuje njihovo bespravno korištenje, a plaćanje servisom ePošta osigurano je u istoj mjeri u kojoj je osigurano plaćanje, npr. Paypalom.

Izdavatelji računa korištenjem ePošte mogu brzo, povoljno i sigurno dostavljati račune korisnicima. Također, vrlo povoljno i jednostavno, svi ponuđači mogu slati promotivne letke korisnicima izravno u njihov virtualni poštanski kovčežić.

Povezani servis ePošta i sustav e-Građani
Potpisivanjem tripartitnog sporazuma između Ministarstva uprave Republike Hrvatske, Financijske agencije i HP-Hrvatske pošte d.d. korisnicima servisa ePošta Hrvatske pošte omogućen je jednostavan pristup sustavu e-Građani Vlade RH. Korištenjem jedinstvenog elektroničkog identiteta, u okviru sustava e-Građani, svi korisnici imaju mogućnost jednostavno i ubrzano elektronički komunicirati s javnom upravom te sigurno pristupati e-uslugama javne uprave. To također znači da će se za pristup sustavu e-Građani svi građani moći prijaviti i u uredima Hrvatske pošte u kojima će potpisivanjem zahtjeva za korištenjem servisa ePošta dobiti korisničko ime i zaporku za pristup obama servisima.

Korisnici besplatnog servisa ePošta Hrvatske pošte ovom su suradnjom dobili mogućnost, putem elektroničkih usluga trenutačno uključenih u sustav e-Građani, zatražiti elektroničke zapise iz matične knjige rođenih ili vjenčanih, zatražiti elektroničke zapise o prebivalištu, boravištu i vlasništvu vozila, provjeriti svoj upis u registru birača, informirati se o ocjenama svog djeteta u školi, provjeriti izabranog liječnika, naručiti europsku karticu zdravstvenog osiguranja, zatražiti svoju elektroničku radnu knjižicu, informirati se o očekivanom iznosu mirovine ili dohotka za djecu, registrirati se kao potencijalni posloprimac, provjeriti uplaćene doprinose u drugi stup mirovinskog osiguranja, pribaviti potvrde od REGOS-a, provjeriti svoju poreznu knjigovodstvenu karticu, provjeriti svoje podatke u OIB sustavu ili administrirati svoj elektronični identitet.

Gdje i kako se prijaviti
Dosta vam je stajanja u redu? Želite plaćati svoje račune platnim karticama? Ne da vam se arhivirati papirnate pošiljke i račune? Hrvatska pošta vam nudi idealnui uslugu – servis ePošta – koji povezuje niz usluga što ih korisnik može dobiti u poštanskom uredu, ali u virtualnom obliku. ePošta je usluga koja Hrvatskoj pošti omogućava da i danas, u vrijeme novih tehnologija, ostane važan posrednik u komunikaciji. Sve informacije o ePošti dostupne su korisnicima u poštanskim uredima i od poštara, pozivom na telefonski broj: 072 500 501, na elektroničkoj adresi podrska@eposta.hr te na internetskim stranicama www.eposta.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?