Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Emotivna ispovijest slovenske učiteljice: Volim svoj život, ali ne želim umirati na rate

03.02.2019.
u 00:02

Apelom za eutanaziju ne želim pomoći sebi nego drugima, ja sam svoju odluku donijela, kaže Alenka Čurin-Janžekovič

Volim svoj život. Sve bih još jednom ponovila. No, ne želim umirati na rate, među tuđim ljudima. Zato sam izabrala vas da mi u tome pomognete”. Napisala je to 61-godišnja umirovljena učiteljica Alenka Čurin-Janžekovič iz sela Zagorje, u slovenskoj općini Sveti Tomaž, u pismu švicarskoj organizaciji Dignitas koja se nalazi pokraj Züricha. To pismo zapravo je molba da joj pomognu da – umre.

Dignitas koji se reklamira pod sloganom “Živjeti dostojanstveno – umrijeti dostojanstveno”, osnovan je 1998. i svojim “klijentima” omogućava potpomognuto samoubojstvo koje je u Švicarskoj legalno pod određenim uvjetima. Danas u 70-ak država imaju oko 7100 članova. Među njima je i Alenka koja je platila članarinu i dobila “zeleno svjetlo” za prvi razgovor s liječnikom koji će joj propisati recept, smrtonosnu dozu lijekova.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Kabok: Nazvao me premijer plenković i rekao što očekuje od mene

- Sve smo obnovili, školu vrtić, crkvu, ceste... nedostaje samo posla, mladi će otići

- Posavec: Da sam ja bio na čelu stranke, ne bih pristao na ulazak u Vladu HDZ-a

- Švedska otpušta 4500 službenika, Hrvatska priprema još zapošljavanja

Ključne riječi

Komentara 11

OB
ObrenM
21:48 02.02.2019.

Tko vjeruje u Boga nece dici ruku ni na sebe ni na drugoga.Nazalost kult smrti raste.

DU
Deleted user
21:56 02.02.2019.

Kako ovo nekom može biti normalno?

NA
narcis660
23:57 02.02.2019.

Neznam šta reći uopće,osim da se ježim dok sve ovo čitam.Teško je u ovakim okolnostima biti i sudac i porota.Svatko neka odluči po svojoj savjesti to je jedino ispravno jer njegov život je upravo samo njegova stvar.Bilo to normalno ili ne ali kad si teško bolestan i tad između života i smrti moraš izabrati ovo drugo,to je tako strašno i tužno...😣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije