Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombaš samoubojica

Eksplozija na vjenčanju u Turskoj! Broj poginulih porastao na 50!

Eksplozija u Turskoj
Foto: Reuters
1/6
20.08.2016.
u 11:33

Eksplozija u blizini sale za vjenčanja u južnom dijelu Turske, javljaju mediji u Turskoj.

Broj poginulih u bombaškom napadu na okupljene na jednom vjenčanju u Gaziantepu, na jugoistoku Turske, popeo se na 50, objavile su pokrajinske vlasti u nedjelju, te se radi o jednom od najpogibeljnijih napada u Turskoj unazad godinu dana.

Prethodni podaci govorili su o 30 mrtvih. "Broj ubijenih osoba u tom terorističkom napadu danas iznosi 50", objavio je ured guvernera pokrajine koja graniči sa Sirijom Ali Yerlikaya.

Gaziantepov guverner Ali Yerlikaya kazao je kako po svemu sudeći iza terorističkog napada koji se dogodio nešto prije 23 sati po lokalnom vremenu kada se bombaš samoubojica raznio u svadbenoj dvorani u četvrti Akdere na jugu Turske u Gaziantepu stoji teroristička organizacija Islamske države.

Naime, kurdsko vjenčanje prema mišljenju analitičara bilo je meta terorističkog napada u znak odmazde za teške gubitke koje je zadnjih dana pretrpio ISIL u Siriji, posebice u gradu Manbij i Aleppo, od strane Kurda

Jug Turske je pretrpio nekoliko smrtonosnih napada posljednjih godinu dana. Često se napadi povezuju uz događanja u nedalekoj Siriji. 

Bivši švedski premijer, Carl Bildt, objavio je na witteru da niti jedna europska zemlja nije pogođena terorizmom kao Turska. " Ta zemlja treba našu potporu".

Erdogan sumnjiči IS za napad

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ocjenjuje "vjerojatnim" da je Islamska država počinitelj napada u kojem je poginulo najmanje 30 osoba, a gotovo 100 ih je ranjeno. 

Na tv postaji CNN-Turk guverner pokrajine Ali Yerlikaya kazao je tijekom noći da se broj mrtvih popeo na najmanje 30, uz 94 ranjenih.

Yerlikaya je ranije spomenuo "užasan teroristički napad" koji je vjerojatno izveo samoubojica "na jednom vjenčanju".

"Osuđujemo izdajice koji su organizirali i izveli ovaj napad", piše u priopćenju pokrajinske vlasti.

Jutro nakon napada, Recep Tayyip Erdogan uperio je prst na Islamsku državu. U priopćenju šef države je kazao da ne pravi "nikakvu razliku" između propovjednika u egzilu Fethullaha Gulena kojeg optužuje da je organizirao neuspjeli vojni udar 15. srpnja, Radničke stranke Kurdistana i džihadističke skupine IS, "vjerojatnog autora napada u Gaziantepu".

>> 'Turska se želi priključiti Europskoj uniji do 2023.'

Ključne riječi

Komentara 5

KU
kupatilo
23:35 20.08.2016.

A strasnoje strasno uvijek.Stradaju nevini ljudi.Ubojice treba na lomaču.

JU
jurajuric116
23:12 20.08.2016.

o pa to je samo islamsko veselje...nikaj strašno

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:31 20.08.2016.

Fajrunt....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije