Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBIJENO SEDAM POKLOPACA

Eksplozija kanalizacijske mreže: Šaht odletio na balkon hotela

Šaht na Čiovu
Foto: Gradski Radio Trogir
1/2
19.08.2021.
u 12:11

Za vrijeme radova bit će zatvoren dio te županijske ceste. Trenutačno se ispire i otplinjava kanalizacija, a o uzrocima eksplozije i trajanju sanacije znat ćemo više kad se obavi pregled

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić objavio je na svojoj Facebook stranici da je jutros došlo do eksplozije na kanalizacijskoj mreži na otoku Čiovu. Nitko nije ozlijeđen, jedino je jedan poklopac šahta odletio na balkon jedne od kuća koje se nalaze uz cestu. 

"Jutros oko 8 sati došlo je do eksplozije na kanalizacijskoj mreži na otoku Čiovu na dijelu županijske ceste od starog mosta prema Okrugu, pri čemu su izletjeli poklopci kanalizacijskih šahtova te je potrebna hitna intervencija i sanacija mreže. Nestalo je struje, a srećom nije došlo do ozljeda iako je jedan poklopac odletio na balkon jedne od kuća koje se nalaze uz cestu. S našom Javnom vatrogasnom postrojbom na terenu su i djelatnici Vodovoda Split koji će izvoditi radove sanacije. Za vrijeme radova bit će zatvoren dio te županijske ceste. Trenutačno se ispire i otplinjava kanalizacija, a o uzrocima eksplozije i trajanju sanacije znat ćemo više kad se obavi pregled.

Zbog prekida napajanja HEP-a na Čiovu uslijed velikog opterećenja sustava ne radi crpna stanica Balan, što je prouzročilo i nestanak vode. Okrug Gornji i Donji do otklanjanja kvara ostat će bez vode (zone/ulice ovisno o vremenu uključenja pumpi) kao i dio Trogira (Špira Puovića, dio k. Tomislava, Saldun)", napisao je trogirski gradonačelnik. 

O događaju je izvijestila i PU splitsko-dalmatinska koja je potvrdila kako je došlo do izbijanja sedam poklopaca za šahte te kako je taj dio ceste zatvoren za promet. 

- Jutros oko 08 sati zaprimili smo informaciju da je na području Čiova, Obala kralja Zvonimira, došlo do izbijanja poklopaca šahte.  Policijska ophodnja izašla je na teren po zaprimljenoj dojavi. Utvrđeno je kako je u toj ulici došlo do izbijanja sedam poklopaca za šahte. Taj dio ceste je od jutros zatvoren za promet. Policijski službenici preusmjeravaju promet preko Mosta hrvatskih branitelja. Na mjestu događaja obaviti će se očevid. Prema do sada utvrđenim informacijama u događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, poručuju iz policije. 

Gradski radio Trogir objavio je fotografije s mjesta događaja. Eksplozija se dogodila na dijelu od starog čiovskog mosta put Okruga, nasuprot hotelu. Jedan poklopac kanalizacijskog šahta od siline eksplozije doletio je na balkon hotela. 

Komentara 10

SI
sisavac
12:43 19.08.2021.

od toliko turista i njihovih fekalija počela je i kanalizacijska mreža popuštati! znači da se dobro hrane... još jedan znak sasvim pristojne sezone, i potrošnje.

LI
liliZG
13:10 19.08.2021.

Piješ jutarnju kavicu na balkonu a onda te odalami leteći šaht,... bilo bi smiješno da nije tragično....

MB
mockin_bird
13:48 19.08.2021.

ja došao zbog smiješnih komentara, a ono sve stručnjaci za fekalije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije