Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKOLIŠ
Povratak na članak

Eksploatacije plina i nafte: Buši se turizam zbog fosilne politike interesnih lobija

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić najavio je da se nastavlja projekt bušenja Jadranskog mora u svrhu eksploatacije plina ili nafte

Komentari 7

Avatar nekakav
nekakav
09:27 21.01.2019.

baš je jadno gledati na palma di mallorci termoelektranu na ugljen... čisto im je upropastila turizam. debeli nijemci koji tamo odležavaju umjesto da pocrne od sunca, pocrne od pepela ugljena.. nek mi netko da stvarne podatke o prihodima od turizma, a ne u 2019. godini da mi imamo isključivo procjene, i to od hnb-a (velika stvar...), turističkih zajednica, koje sve zajedno svake godine napumpavaju rezultate. svake godine je za 5-6% više gostiju, a podataka o tome i nema baš koje bi mogli potvrditi. novac od turizma nije novac u proračunu, i tih famoznih 12 mlrd eura ne završi u proračunu, već je to košara kojekakvih usluga i robe. koja je to računica... na cca 86 mil noćenja ispada 140 eura dnevno po gostu... otkud vam ti podaci? apartman dnevno nek je 70 eura, u njemu 3-4 gosta, uglavnom 2, dnevno ne pojedu ni popiju više od 25 eura svaki. njihovu potrošnju vidite kad večeraju uz jednu radensku na stolu.... s time da velik dio spava kod 'prijatelja', velik dio od tih 86 mil noćenja je rezultat pumpanja brojki, procjena koje nemaju veze sa realnim stanjem. kakav porast broja kad ja na plaži vidim da turista nema tolko kolko tz priča da ima!! turizam je dopunska djelatnost, ne osnovna. na turizmu svoju budućnost zasnivaju samo debili koji misle živjeti na račun prodavanja sunca i vode.

VL
PA
PainKiller
10:14 21.01.2019.

Njemačka od turizma u siječnju zaradi više nego Hrvatska u cijeloj godini, ali MI smo turistička zemlja i sve trebamo podrediti turizmu.

VL
SA
sauchatomislav
11:00 21.01.2019.

a naftu ćemo prerađivati u ordinaciji vojne lekarke na hvaru. anemičnima će biti zabranjen pristup .

VL
KB
kamilo.bozic
11:52 21.01.2019.

Njemacka uvjek ima vladu koja radi zainterese njemackog narod a mi imamo koja radi za svoje interese i pojedine grupacije.

VL
MA
marijaqwer
09:25 21.01.2019.

Samo u Hrvatskoj ministar zaštite okoliša , vidno razdragan i sretan , najavljuje vađenje nafte i plina u srcu turističke zone. Vjerodostojno.

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
13:25 21.01.2019.

Ukoliko se otkrije nafta i plin, postati ćemo Kuvajt. More mozemo preseliti u Panonsku niziju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.