Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutrašnji Večernji!

Ekskluzivna životna priča roditelja najboljeg svjetskog tenisača

01.06.2019.
u 19:15

Hrvati i Srbi ne mogu cijeli život provesti u mržnji, naš je zadatak kao obitelji činiti sve da se više ne gledamo preko nišana

Ponos se u toj sobi može opipati, i to doslovno. Jer, iza pomno ulaštenih stakala vitrina, originalni su trofeji koje je osvojio Novak Đoković, prvi reket svijeta. Svakoga tko imalo voli tenis u memorijalnoj će sobi u restoranu Novak u Beogradu proći trnci. Pred očima mu je važan dio povijesti toga sporta.

– Četiri je puta bio najbolji sportaš svijeta. Teško će to nadmašiti netko s naših prostora. I to bez ičije podrške, no uz strahovitu žrtvu cijele obitelji, naročito Dijane i mene. Živjeli smo njegov život 15 godina kako bi on postao to što jest, najbolji na svijetu – započinje Novakov otac Srđan Đoković.

Na ekranu televizora u toj sobi “vrti” se ženski meč Roland Garrosa, a dva sata kasnije, na teren će istrčati 

– Iskreno, bilo je trenutaka kada smo mislili da ne možemo sve to popratiti, materijalno. Jer, ako nemamo novca za Roland Garros ili Wimbledon, ne može ni ići. Bilo je mnogo takvih situacija, na kraju bismo se nekako snašli, i to je bio jedini način da uspije. On to nije znao, i nije ni trebao znati. Nismo ga opterećivali, nismo mu govorili imamo li ili nemamo, za njega se moralo stvoriti. Radila sam 17 godina u restoranu na planini Kopaonik, po 10, 15 ili 16 sati. Srđan je s njim putovao, a ja sam im slala sav novac koji bih zaradila. Vodili smo palačinkarnicu i pizzeriju. Sve sam radila – pekla palačinke, bila u šanku, pravila pizze, i to sam naučila, jednostavno nisam mogla ovisiti o radniku jer bi preko noći pobjegao. Na kraju se isplatilo, ali moglo je biti i drukčije – nadovezuje se majka Dijana.

Cijeli tekst čitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista!

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Ispratitelj95
Ispratitelj95
13:01 02.06.2019.

Postoje i hrvatski sportaši i njihove životne priče... Zašto nas svakodnevno davite pričama sa istoka?

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
00:06 02.06.2019.

Lijepo prestani govoriti "tko nas bre zavadi", prestani govoriti da "smo svi isti narod", prestani veličati putovnicu SFRJ i njezino postojanje kao najljepše u povijesti, prestani graditi budućnost na mitovima i tek onda možemo graditi dobrosusjedske odnose. Ovako si na liniji SANU...

GE
gec
08:23 02.06.2019.

Hvala Nolinim roditeljima a i njemu na lijepim riječima i mislima! Vjerujem da su iskrene!! Bilo bi dobro kad bi te pozitivne i humane misli mogli nekako usaditi u glave vaših popova koji već gotovo dva i pol stolječa glavelave i srca Srba pune mržnjom i lažima!!! Ovo što ću sada reći potvrđuje da sam u pravu, jer kada bi broj od Hrvata pobijenih Srba bio "istinit" kako oni uporno lažu, vjerujte u Bosni i Hrvatskoj Srba više ne bi bilo!! Neznam kojem se to Bogu oni mole i sve češće mislim da taj njihov Bog ima rogove!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije