Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati za 60 dana

Ekshumiraju se žrtve Oluje iz masovne grobnice u Zadru

Ekshumacija u Zadru (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
02.05.2013.
u 13:24

- Ovo su poznata grobna mjesta i ukop je bio obavljen prema međunarodnim konvencijama. Ovdje su evidentirana 44 posmrtna ostatka ali je moguć pronalazak i više posmrtnih ostataka pripadnika oružanih snaga, ali i civila

Na gradskom groblju u Zadru ekshumiraju se posmrtni ostatci 44 osobe srpske nacionalnosti koje su stradale tijekom akcije Oluje 1995.godine. Žrtve su asanirane s šireg zadarskog područja i ukopane još 1995. godine, a riječ je o pripadnicima srpskih oružanih snaga, ali dijelom i o civilima. Rezultate ekshumacije su predstavili pomoćnik ministra branitelja na čelu Uprave za zatočene i nestale, Ivan Grujić te predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Veljko Odalović.

- Ovo su poznata grobna mjesta i ukop je bio obavljen prema međunarodnim konvencijama. Ovdje su evidentirana 44 posmrtna ostatka ali je moguć pronalazak i više posmrtnih ostataka pripadnika oružanih snaga, ali i civila, no to ćemo znati tek nakon identifikacije. Prve rezultate ćemo znati za dva mjeseca - rekao je Grujić

Veljko Odalović iz Vlade Srbije tvrdi da su za grobnicu saznali suradnjom između komisija. - Zna se koja je grupa ljudi tu ukupana, ali pričekajmo identifikaciju. Suradnja komisija je definirana međudržavnim sporazumima, ali i radom na terenu. S ovom problematikom trebamo se pozabaviti još žešće jer je puno nestalih lica. - rekao je Odalović. Ivan Grujić najavio je da će uskoro započeti ekshumacija posmrtnih ostataka nekoliko hrvatskih branitelja koji se vode kao nestali, a dobijena je informacija da su ukopani kod Zelenog hrasta.

>>Na groblju u Šibeniku ekshumirani posmrtni ostaci 31 osobe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije