Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međimurje

Ekološki incident na granici sa Slovenijom

Iscurilo ulje u potok
Foto: DVD Štrigova
10.12.2018.
u 11:25

Na terenu su bili i članovi JVP-a Čakovec i DVD-a Štrigove koji su postavili brane za sprječavanje otjecanja uljne mrlje na potoku Raskrižje

Nekoliko desetaka litara loživa ulja razlilo se u jarak uz cestu u međimurskom selu Banfiju, a potom i u potok Razkrižje koji se ulijeva u potok Ščavnicu u susjednoj Sloveniji. Ekološki incident na pograničnom području dogodio se u u Banfiju prilikom utovara spremnika na vozilo.

- Vlasnik kuće je uz pomoć nekoliko osoba iz podruma izvadio metalni spremnik za loživo ulje, u kojem se nalazilo nekoliko desetaka litara ulja. Prilikom utovara došlo je do istjecanja ulja - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj.

Ulje je iscurilo u jarak uz kolnik državne ceste, a potom iz jarka u potok Razkrižje koji se ulijeva u potok Ščavnicu u Republici Sloveniji, a onečišćenje je nastalo u dužini od jednog kilometra. Oko potoka se širio miris ulja. Na mjesto događaja izašla je vodopravna inspektorica, a pozvani su i djelatnici privatne tvrtke koja se bavi sanacijom onečišćenja i uklanjanja mrlja. Na terenu su bili i članovi JVP-a Čakovec i DVD-a Štrigove koji su postavili brane za sprječavanje otjecanja uljne mrlje na potoku Raskrižje.

VIDEO: Ekološka katastrofa u Raškom zaljevu: iz teretnog broda u more iscurile tone nafte

Komentara 1

Avatar Celzijus
Celzijus
18:41 10.12.2018.

Ma pustite to zlovencima, nek i oni imaju naftu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije