Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uputili primjedbe

Eko Kvarner: Istraživanje nafte u Jadranu preopasan je projekt

eko kvarner (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
08.02.2015.
u 16:37

Naša udruga i dalje smatra da je istraživanje i eksploatacija plina u Jadranu (po dosadašnjim višedesetljetnim iskustvima) relativno prihvatljiv projekt, napomenuli su iz Eko Kvarnera

Udruga Eko Kvarner uputila je danas primjedbe na Stratešku studiju utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu. Primjedbe su, ističu iz udruge, upućene u sklopu javne rasprave, koja traje do 16. veljače 2015. godine. 

Udruga ih je objavila na internet stranicama (ww.ekokvarner.hr) gdje je i uputila poziv svim građanima, udrugama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave te trgovačkim društvima (tvrtke) da naprave isto, tj. da na za to navedenu adresu upute svoje primjedbe koje mogu biti sukladne primjedbama udruge. 

- Naša udruga i dalje smatra da je istraživanje i eksploatacija plina u Jadranu (po dosadašnjim višedesetljetnim iskustvima) relativno prihvatljiv projekt, ali kada se radi o istraživanju (a pogotovo eksploataciji) nafte smatramo da je to preopasan, nerazuman i nepotreban projekt - napomenuli su još jednom iz Eko Kvarnera.

>>Zeleni blokiraju projekte: Zbog borova ne gradi se hotel, zbog šišmiša – hidroelektrana

>>Udruga Eko Kvarner razmišlja o referendumu protiv bušenja u Jadranu

Komentara 7

Avatar kravata
kravata
18:03 08.02.2015.

Moderan svijet, putovat avionom a zračna luka dalje od mene, sve pakovane kupovat pa i tanjur koji se baca a ne pare ali ne smetlište kraj mene, auto cesta da ali ne kraj mene, pruga da ali ne blizu, lukauka da ali ne istrpavat utovar, struja da ne dirajte prirodu, struja da elektrana na kruta goriva zagađuje što dalje od mene, meso da štale smrde, jaje da ali kokoši ne blizu. auto da a nafta iz zraka. Ima jedna reklama "elektrane ne trebamo kod nas struja izlazi iz štekera".

Avatar maxist
maxist
17:19 08.02.2015.

"zeleni" su šareni........svaki puta kada dođemo nadomak ikakvog potencijalnog rješenja .investicije ili radnih mjesta-oni dreče ko histerično dijete-miniraju sve a onda seru po državi koja neda živjeti Krku.......pa za te iste glasaju.....umobolno Istovremeno Talijani buše godinama tankeri vozikaju, njihovi ribari im love pod nosom a oni marljivo spavaju.........logika ?! ..

AF
afer
17:28 08.02.2015.

Ja mislim da ove likove plača Italija kako bi nesmetano mogla izvlačiti profit i iz naših naslaga nafte i plina. I to rade dosada dosta uspješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije