Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

EK još ne zna hoće li uvesti propis o dvije osobe u pilotskoj kabini

lufthansa
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
01.04.2015.
u 07:30

Ta preporuka kaže da bi u kabini trebale uvijek biti dvije osobe, što znači da stjuardesa ili stjuard ulaze kao zamjena ako pilot ili kopilot mora na toalet

Prije no što predloži eventualnu promjenu europskih propisa kojom bi se uvela obvezna prisutnost dviju osoba u pilotskoj kabini avioprijevoznika, Europska komisija će pričekati konačne rezultate istrage o prošlotjednom padu zrakoplova Germanwingsa, poručili su glasnogovornici EK. Europska agencija za sigurnost zračnog prometa (EASA) objavila je preporuku, koja je privremena i nije pravno obvezujuća, ali koju u ovom trenu provode mnoge aviokompanije.

Ta preporuka kaže da bi u kabini trebale uvijek biti dvije osobe, što znači da stjuardesa ili stjuard ulaze kao zamjena ako pilot ili kopilot mora na toalet.

>> Kopilot Lubitz je 2009. Lufthansi rekao za 'tešku depresivnu epizodu'

Komentara 5

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
22:07 04.04.2015.

. ..Već vidimo-Onda će biti"Oba su paLLa-oba dva". ..Bijeli TiTO(W.H.W.)iZZ KUM"rov"CA. ..

MC
milan.coric.37
10:43 01.04.2015.

Čudi me što se kod nas nije dešavalo više zrakoplovnih tragedija s obzirom tko je dr. Zoran Lolić, svojevremeno ravnatelj Zavoda za zrakoplovnu medicinu, a danas uhljeb u zrakoplovnoj agenciji koja nadzire navedene zdravstvene ustanove. Taj smrad je meni rušio lječnički kriterij jer mu je, pazite sad, netko rekao da se ja križam u avionu prije leta, te da to nije psihološki prihvatljivo ni za mene, ni za moje putnike, te da to ukazuje da se ja bojim letenja. Imam to sve napismeno, a USKOK i drugi odgovorni to desetljećima ignoriraju, a pilotska karijera mi je uništena. Ovo sa njemačkim kopilotom podsjeća na svojevremenu prljavu igru korporacije Airbus kada su da prikriju tehničku grešku aviona optužili iskusnog francuskog kapetana koji je nakon dvadesetak godina čak dokazao da su na sudu podmetnuli drugu crnu kutiju, odnosno flight data recorder. Pitam se zašto javnosti ne puste snimku voice recordera pa da sami zakljucimo sta je stvarno bilo.Ali, naravno, nek visi Pedro, jer narudžbe su u tijeku.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
23:20 01.04.2015.

. ..Onda će se morati na zemlji drogirati jedna više osoba. .."FiUME"d.o.o. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije