Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova uredba

EK dijeli novac za promociju poljoprivrednih proizvoda, ali Hrvati se zasad ne javljaju

Poljoprivreda traktor
Foto: ilustracija
15.10.2014.
u 23:15

Vijeće EU u ponedjeljak je usvojilo uredbu koja određuje pravila za promociju poljoprivrednih proizvoda na unutarnjem tržištu i na tržištu država izvan EU

Hrvati koji sa svojim poljoprivrednim proizvodima žele, primjerice, prodrijeti na kinesko tržište mogu tražiti od Europske komisije da im plati dio troškova promoviranja na sajmovima u Kini.

Vijeće EU u ponedjeljak je usvojilo uredbu koja određuje pravila za promociju poljoprivrednih proizvoda na unutarnjem tržištu i na tržištu država izvan EU. Prema toj uredbi, Komisija će godišnje dijeliti 60 milijuna eura, a do 2020. iznos će narasti na 200 milijuna eura godišnje. No, po postojećoj uredbi nitko se od hrvatskih proizvođača dosad nije prijavio za takvu pomoć u promoviranju poljoprivrednih proizvoda.

>> Što možemo naučiti o poljoprivredi od Austrijanaca?

Komentara 8

MX
MXLCLGTG
23:20 15.10.2014.

Nas ministar Jakovina nejma pojma o toj uredbi,a i sto bi.

DE
denihr
10:58 16.10.2014.

ne znaju niti nos obrisati a kamo li promovirati poljoprivredne proizvode . Tko je jadniji : ministar poljoprivrede i njegovi pobočnici ili poljoprivrednici :_)??

KO
kojesta
10:27 16.10.2014.

evo, pogledajte poljsku, do pred kratkim imala je jos konje i volovske zaprege po poljima, a sada....proizvodnja, moderni neboderi, nije za prepoznat. iskoristili su gotovo svih 100% poticaja, njih ne treba moliti da si uzmu novac, i jos neke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije