Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi u Kairu

Egipatski predsjednik Mursi pobjegao je iz svoje rezidencije

Egipat (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.12.2012.
u 23:47

Više od 10 tisuća demonstranata izašlo je na ulice u blizini predsjedničkog kompleksa i krenulo u sukobe s policijom jer je Mursi za 15. prosinca raspisao referendum o novom šerijatskom ustavu

Zbog žestokih prosvjeda koji su se sinoć razbuktali pred predsjedničkom palačom u Kairu, egipatski predsjednik Mohamed Mursi pobjegao je iz svoje rezidencije.

Više od 10 tisuća demonstranata izašlo je na ulice u blizini predsjedničkog kompleksa i krenulo u sukobe s policijom jer je Mursi za 15. prosinca raspisao referendum kojim bi se trebao izglasati novi šerijatski ustav. Demonstranti su probili prvi sigurnosni perimetar rezidencije, prošli ograde od bodljikave žice, a policija je uzvratila suzavcem. U sukobima je ozlijeđeno najmanje 19 osoba.

Ključne riječi

Komentara 12

ST
strukle.
07:16 05.12.2012.

Gadno se zakuhava, nazalost izgleda kako je Mursi ipak odlucio upropastiti zemlju. Volio bi da se varam.

DU
Deleted user
09:10 05.12.2012.

Svaka cast Egipcanima (tj. barem onim koji nisu zaglupljeni muslimanskom sektom). Shvatiti su da se psihopati poput Mursija zele docepati moci na bilo koji nacin... Bravo egipcani !!! Nadam se da ce te se izborit za pravdu i bolju buducnost...

RB
Robert Bartini Rijecanin
08:41 05.12.2012.

Ako s nekom drzavom ne mozes upravljati uvedi im kaos, puno kaosa...to je geslo Gospodara Kaosa...to je cak i bolje nego vojna intervencija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije