Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMAGALI PROSVJEDE

Egipat će suditi strancima koji su financirali rad nevladinih udruga

egipat, neredi (1)
Reuters/PIXSELL
06.02.2012.
u 22:21

Vladajuće vojno vijeće optužilo je pojedine grupe stranaca da su financirale rad nevladinih udruga i time poticale višemjesečne prosvjede na egipatskim ulicama koji su bili usmjereni na rušenje njihova režima

Egipatske vlasti najavile su u ponedjeljak da će pokrenuti suđenje protiv najmanje 43 strana državljana jer su u toj zemlji financirali rad nevladinih udruga, objavio je BBC.

Vladajuće vojno vijeće optužilo je pojedine grupe stranaca da su financirale rad nevladinih udruga i time poticale višemjesečne prosvjede na egipatskim ulicama koji su bili usmjereni na rušenje njihova režima.

Tijekom dana provedene su policijske pretrage prostorija u kojima neke od nevladinih organizacije djeluju. Više je ureda zatvoreno, a djelatnicima je zabranjen odlazak iz zemlje.

Među optuženima nalazi se i 19 Amerikanaca. Njih se tereti za ''uspostavljanje ogranaka međunarodnih organizacija u Egiptu bez dozvole egipatske vlasti''. AP pak navodi da se na istom popisu nalazi i pet Srba, dvojica Nijemaca te trojica stranaca koji nisu Arapi.

Glasnogovornica Državnog tajništva SAD-a Victoria Nuland izrazila je ''duboku zabrinutost ovim podacima'' te je najavila da će od egipatske vlasti zatražiti ''razjašnjavanje'' slučaja dok je Human Right Watch pozvao na odbacivanje optužbi protiv NGO radnika.

Komentara 15

OB
-obrisani-
23:17 06.02.2012.

A koliko je ovakvih i slicnih placenika u Libiji, Siriji ( i drugdje) ??? ... Egipatske vlasti uhitile su agenta Mossada koji se predstavljao arapskim novinarom za vrijeme revolucije. Ilan Chaim Grappelli/Grapel, (אילן גרפל ), poznat kao Ilan Goren (אילן גורן), je americki i izraelski agent. Ucestvovao je u drugom napadu na Libanon. Vojni je specijalac. Infiltrirao je revolucionarce,fotografirao ,dijelo novac,regrutirao teroriste da napadaju egipatsku infrastrukturu,itd .Cak je bio organizator serije demostracija...........Svima bi trebalo biti jasno da je arapsko proljece orkestrirano izvana

LT
ledeni_talas
23:26 06.02.2012.

Egipacani bit ce batina. nemojte se zezati sa onima koji imaju veliku toljagu.

OB
-obrisani-
23:15 06.02.2012.

Egipatske vlasti najavile su u ponedjeljak da će pokrenuti suđenje protiv najmanje 43 strana državljana jer su u toj zemlji financirali rad nevladinih udruga >>> Kada ce Hrvatska podignuti optuznice protiv Sorosa i druge bagre ? Bravo Egipcani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije