Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
300 ekstremista

Džihadistima se pridružuju i kineski Ujguri

džihadisti
Foto: Reuters (Ilustracija)
15.12.2014.
u 15:55

Global Times navodi kako kineski džihadisti pripadaju Islamskom pokretu Istočnog Turkestana (ETIM), skupini kojoj Peking pripisuje odgovornost za napade u Sinkiangu

Prema saznanjima Global Timesa, oko 300 ekstremista iz Kine, pripadnika muslimanske skupine Ujgura u zapadnom dijelu Kine, pridružilo se džihadistima i bore se u Iraku i Siriji. U Kini se rijetko objavljuju procjene o umiješanosti kineskih državljana u djelovanje džihadističkih grupa, ali u srpnju je jedan visokorangirani kineski diplomat, zadužen za Bliski istok, rekao kako je u regiji oko stotinu kineskih džihadista. Kineske vlasti izrazile su zabrinutost zbog uspona Islamske države na Bliskom istoku, u strahu od potencijalnih efekata u Sinkiangu, zapadnoj provinciji Kine, u kojoj živi velika muslimanska ujgurska zajednica.

Global Times navodi kako kineski džihadisti pripadaju Islamskom pokretu Istočnog Turkestana (ETIM), skupini kojoj Peking pripisuje odgovornost za napade u Sinkiangu.

>> Džihadisti će se iz Libije pokušati prebaciti u Italiju s izbjeglicama

Ključne riječi

Komentara 6

PA
pacoje
20:22 15.12.2014.

izrael uvija i djecu, un izaslanik place od boli onoga sto je doziveo u Gazi, i nema tu niceg sto bi nateralo UN ili Ameriku da intervenise...ali nije tako u ukrajini, i bliskom istoku,sada bi i u kini da zavade,e, hoce prikazati muslimane kao neprijatelje, ali zar neprijatelji mogu biti prijatelji onima kojima im exploatisu sve, kradfu zemlju i slobodu ?

BA
bajo2
20:33 15.12.2014.

kineske su vlasti sretne da su ludjaci otisli iz zemlje da ne "kake"kuci!

VR
Vojislav_Radakovic
17:05 15.12.2014.

A da novinar prvo provjeri izvor informacija.... Global Times je glasilo militantnih radikala kineske partije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije