Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA SDF-A

Džakula: Uvedite dvojezične listiće na prijevremene izbore u Vukovaru

Veljko Džakula
Marko Lukunić/PIXSELL
29.05.2014.
u 13:45

Predsjednik Upravnog odbora SDF-a smatra da su za to ispunjeni zakonski uvjeti

Srpski demokratski forum podnio je prijedlog Državnom izbornom povjerenstvu da u skladu s pozitivnim propisima RH osigura provođenje prava na dvojezičnost na prijevremenim izborima u gradu Vukovaru.

"Budući da srpska nacionalna manjina u Vukovaru temeljem svog udjela u ukupnom stanovništvu (34,87%) ostvaruje pravo na upotrebu vlastitog jezika i pisma u službenoj i javnoj komunikaciji i korespodenciji, ispunjeni su zakonski uvjeti na primjenu dvojezičnosti u izbornom procesu u Vukovaru i to na način da se službeni izborni materijali i glasački listići štampaju dvojezično na latiničnom i ćiriličnom pismu", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Upravnog odbora SDF-a Veljko Džakula.

Džakula također podsjeća da je temeljem inicijative SDF-a na zadnjim lokalnim izborima provedeno pravo na dvojezičnost u izbornom procesu u osam jedinica lokalne samouprave te tvrdi da u tim jedinicama nije bilo nikakvih problema ili negativnih reakcija.

>> Skinute naljepnice hrvatske zastave preko dvojezičnih natpisa

Podržavate li inicijativu SDF-a?

Komentara 35

VE
verakruz
13:52 29.05.2014.

Ma nemoj! Ako ne znaš latinicu, onda si nepismen. Sjedi i obnovi znanje hrvatskog jezika. Ovo je Hrvatska država koja se zove Republika Hrvatska i nećemo dozvoliti rušenje Ustava RH!

MX
MXLCLGTG
13:58 29.05.2014.

Sta i kakva prava Hrvati imaju u srbiji i kad ce jedanputa taj Referendum o cirilici da se ovi jedanputa smjeste tamo gdje im je mjesto

ZA
zagorec1
14:02 29.05.2014.

Ovo su vec provokacije i takvim budalama ne treba odgovara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije