Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teror "paukom"

Dvostruka mjerila: Za odabrane parkiranje i dalje besplatno!

\'gradska.....zagreb.....03.12.2008.  klaiceva ulica - pauk odnosi aute, ljudi, zagreb parking     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list\'
Marko Lukunić/Pixsell
28.01.2011.
u 10:45

Za zaposlenike postoje “karte” na crno, a pauci nemilosrdno odvoze ispred bolnica, škola...

Novi skandal potresao je Zagrebparking! Prema svjedočenju jednog od radnika često kritizirane Holdingove podružnice, radnici, kao i članovi njihovih obitelji i prijatelji, i dalje uživaju u besplatnom parkiranju po gradu – ilegalno, a “karte” se ponovno nude na crno!

Dosta je bilo!

Napokon smo dobili potvrdu o dugo zataškavanoj javnoj tajni kako radnici Zagrebparkinga na apsolutno sve načine izbjegavaju plaćanje parkiranja dok pauci nemilosrdno “čiste” oko bolnica, škola i vrtića.

Naime, ovaj put nije riječ o povlaštenim kartama koje se nude građanima, nego o isprintima osobnih šifri radnika koji uz potpis postaju jednako vrijedni kao i povlaštene karte jer se podrazumijeva – neće svoj svoga.

>>Bandić i Holding smatraju nas smećem!

– Nama je prije dvije godine poslana obavijest da se djelatnici Zagrebparkinga svojim šiframa ne smiju koristiti za parkiranje, no toga i dalje ima. Najmanje desetak posto radnika to čini. Meni je čak nadređeni, kad sam ga pitao trebam li napisati kaznu, rekao da ih ne diram jer su oni dobri radnici. Neki svoje šifre dijele i rodbini i prijateljima, imaju ih i po sedam ili osam komada, čak sam čuo da su ih prodavali – rekao je naš izvor iz Zagrebparkinga. Napominje da je najčešće riječ o starijim radnicima koji si uzimaju za pravo da “rade što žele”.

– Sve više vidim da je politika na velika vrata ušla u našu firmu. One koji su došli preko nekoga štiti se u vezi s tim kartama, a drugih se žele što prije riješiti, pa i onih poštenih. Ja se osjećam kao radnik drugog reda. Ne mogu shvatiti kako je došlo do ovoga, ovako više ne možemo dalje – dosta je bilo! – užasnut je radnik koji smatra da njegovi kolege ne nanose štetu samo tvrtki nego i njemu, kojega upravo zbog takvih “crnih ovaca” na ulicama verbalno, pa čak i fizički napadaju. Smatra da se o ovom problemu predugo šutjelo.

– Svaki građanin koji vidi auto u kojem je jakna radnika Zagrebparkinga, a da nema parkirnu kartu, zna o čemu je riječ. To nije dobro ni za mene ni za tvrtku. Katkad se osjećam kao budala jer sam pošten! – zaključio je naš sugovornik koji je nemoćan u borbi protiv korupcije i kriminala jer su “šverceri” dobro zaštićeni.

Razmjeri krađe i lopovluka koji je proteklih desetljeća očito metastazirao u toj gradskoj tvrtki nisu poznati, no naš sugovornik kaže kako je šteta koja je nanesena ugledu tvrtke najveći gubitak.

Opomene pred otkaz

Teške optužbe koje je iznio radnik Zagrebparkinga neodoljivo podsjećaju na aferu s parkirališnim kartama koja je pukla sredinom prošle godine. Naime, tada je utvrđeno kako postoji organizirana skupina unutar te gradske tvrtke koja mjesečnim i godišnjim kartama “dila” na crno.

Tada je cijena jedne karte za prvu zonu iznosila oko 3000 kuna, a istragu je pokrenula i kriminalistička policija. Koja je cijena najnovije umotvorine djelatnika, naš sugovornik nije znao.

– Imamo nekih disciplinskih prijava zbog sličnih situacija te su djelatnici dobili opomene pred otkaz i upozoreni su da to više ne čine. Možda sada, kada smo postrožili izdavanje povlaštenih parkirališnih karata, neki od zaposlenika pokušavaju na taj način omogućiti besplatno parkiranje, no mi ćemo taj problem riješiti. Pozivam sve koji vide tako nešto da mi to dojave, ako treba i anonimno, a mi ćemo odmah reagirati – bila je reakcija direktora Zagrebparkinga Roberta Mišete.

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar jovanhovan
jovanhovan
22:52 28.01.2011.

Tko je na vlasti u Zagrebu?

OB
-obrisani-
11:18 28.01.2011.

Dvostruka mjerila: Za odabrane posebno domoljubne koji imaju u autu hrvatsku zastavu, sliku pokojnog Franceka i Thompsonov CD parkiranje i dalje besplatno a za one normalne obične slijedi plačanje karte ili kazna!

OB
-obrisani-
12:16 28.01.2011.

ko da ste otkrili toplu vodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije