Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladići od 15 i 16 godina

Dvojica tinejdžera uhićena u Njemačkoj: Sumnja se da su pripremali napad na božićni sajam

Njemačka policija
Foto: Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL
1/3
29.11.2023.
u 22:37

Njemačka obavještajna služba upozorila je u srijedu na opasnost od islamističkih napada u zemlji, koja je "najviša u dugo vremena", zbog rata između Izraela i Hamasa

Njemačke vlasti priopćile su u srijedu da su uhitile dvojicu tinejdžera, jednog u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i jednog u Brandenburgu, zbog sumnje da su planirali i pripremali napad na božićni sajam. Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul rekao je da su dvojica tinejdžera u dobi od 15 i 16 godina uhićeni zbog sumnje da su planirali napad na božićni sajam, ali je odbio reći o kojem se sajmu radi.

"Brandenburška policija uhitila je ruskog mladića za kojeg se sumnja da je pripremao napad", stoji u priopćenju ministra unutarnjih poslova Brandenburga Michael Stuebgena.

Upućeni izvor anonimno je rekao da je uhićeni 16-godišnjak ruski državljanin iz Čečenije. Njemačka obavještajna služba upozorila je u srijedu na opasnost od islamističkih napada u zemlji, koja je "najviša u dugo vremena", zbog rata između Izraela i Hamasa.

VEZANI ČLANCI:

"Vidimo pozive na napade u džihadističkom pokretu i pozive da se Al-Kaida i Islamska država (IS) pridruže sukobu na Bliskom istoku", izjavio je ravnatelj Saveznog ureda za zaštitu ustavnom poretka Thomas Haldenwang, u priopćenje za javnost.

Opasnost je stvarna i dugo nije bila ovako visoka” što se tiče rizika od napada nakon izbijanja rata između Izraela i Hamasa", izjavio je Haldenwang.

Obavještajni podaci također ukazuju na druge opasnosti kao što su "palestinski ekstremisti, turski desničarski ekstremisti te njemački i turski ljevičarski ekstremisti" koji šire mržnju, propagandu ili lažne vijesti na društvenim mrežama. Istodobno, "njemački desničarski ekstremisti iskorištavaju trenutnu situaciju za agitaciju protiv muslimana i migranata", navodi obavještajna služba.

VIDEO Palestinka Marah prva je zatvorenica oslobođena u primirju između Izraela i Hamasa

Komentara 4

ST
Startrack
03:57 30.11.2023.

Al pazi. Caca i mater mu kumili i molili daim daju azilj a onda on hoce da ubija domacine na Bozicu. Koji su to bijednici. Isto onaj stoje otkino glavu fracuskom ucitelju bio izbjeglica.

CR
Croatiadobola
07:13 30.11.2023.

Pogrešna migrantska politika unazad 20tak godina dolazi na naplatu. Zemlje EU su uglavnom ignorirale, slučajno ili namjerno, upozorenja sigurnosnih službi i vojski koje su znale da se migranti upućuju na Zapad sa namjerom. Sada se događa upravo to da je dio migranata koji je obrađen od strane džihadističkih terorista spreman učiniti nasilni akt bez obzira na žrtve. Jačanje desničarskih politika je normalno u tim uvjetima. Države EU imaju pred sobom period u kojem se moraju radikalno obračunati sa spavačima i teroristima, ukinuti određena prava migrantima i staviti pod kontrolu migrantske tokove. Snimke kolona muškaraca koji tumaraju prema Zapadu moraju biti prošlost. Kolone muškaraca koji se ukrcavaju na avion prema istoku i jugu sadašnjost, a slobodno kretanje normalnih ljudi na trgovima i ulicama Europe budućnost.

BL
blackeder2022
23:16 29.11.2023.

Nije dobro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije